XS
SM
MD
LG

Zvezda protiv Javora traži povratak na pobednički kolosek!!!

Nakon bolnog neuspeha i eliminacije u plej-ofu za Ligu Šampiona, gde crveno-beli pred punim tribinama našeg najvećeg stadiona nisu uspeli da pobede ekipu Makabija iz Haife sa dva gola razlike i tako se plasiraju u najelitnije klupsko takmičenje na Starom kontinentu, što je kulminiralo današnjom neopozivom ostavkom šefa stručnog štaba Dejana Stankovića, crveno beli se okreću novim izazovima u Mocart Superligi Srbije.
Gde će sutra od 20 časova i 30 minuta, na stadionu ,,Rajko Mitić” ugostiti ekipu Javora, predvođeni novim šefom stručnog štaba, mladim Milošem Milojevićem koji će tako upisati svoj debi kao prvi trener našeg kluba.

Nakon fudbalske rapsodije u prvih sedam utakmica ove sezone i pobeda na svim ,,frontovima” gde su u domaćem prvenstvu izgledali kao kaznena ekspedicija za objektivno nedorasle rivale, kao i dupla pobeda u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Šampiona, protiv šampiona Jermenije, ekipe Pjunika, crveno-beli su doživeli bolno prizemljenje u plej-ofu za Ligu Šampiona, od strane izraelskog šampiona ekipe Makabija iz Haife.
Koji je u dvomeču sa ogromnim ulogom, izgledao kompaktnije i fizički spremnije od fudbalera našeg kluba, pa su tako sasvim zasluženo izborili plasman u grupnu fazu Lige Šampiona.
Dok fudbaleri našeg tima svoju evropsku ,,odiseju” nastavljaju u grupi ,,H” ovogodišnjeg izdanja Lige Evrope, gde će u borbi za novo ,,proleće”odmeriti snage sa ekipama francuskog Monaka, mađarskog šampiona Ferencvaroša, kao i šampiona Turske, Trabzona.
U međuvremenu ih očekuju dueli protiv ekipe Javora, koji je na programu sutra, kao i večiti derbi protov ekipe Partizana, koji je na programu sledeće Srede.
Upravo će sutrašnji duel predstavljati novu ,,stranicu” našeg kluba, pošto će po prvi put naš tim sa klupe predvoditi novi trener, Miloš Milojević, koji je na klupi zamenio dosadašnjeg šefa stručnog štaba Dejana Stankovića.
Ovo će biti idealna prilika da se crveno-beli vrate na pobednički kolosek i da prebrode mini krizu u koju su upali, a i da Milojević svoju trenersku karijeru ,,otvori” pobedom na svom debiju kao prvi trener Crvene zvezde.

Fudbaleri Javora prethodnu sezonu proveli su u Prvoj Ligi Srbije, gde su nakon samo jedne sezone van superligaškog karavana uspeli da izbore povratak u društvo najboljih, tako što su zauzeli drugu poziciju na tabeli, sa tri boda manje od prvoplasirane ekipe Mladost GAT i bodom više od pančevačkog Železničara.
Da bi u novoj sezoni izbegli borbu za opstanak, u redovima Ivanjičana potrudili su se da u novu sezonu uđu jači nego što su to bili u prethodne dve, klub su pojačali mladi golaman i doskorašnji prvotimac OFK Žarkova, Aleksandar Vulić, Bubakari Dakure se vratio u Ivanjicu nakon samo jedne sezone provedene u TSC-u iz Bačke Topole, odakle je došao i Dino Dolmagić, dok je reprezentativac Jamajke, Norman Kembel, stigao iz ekipe Čukaričkog.
Iz ekipe Rada su stigli mladi Aleksandar Deljanin i Luka Gojković, Petar Gigić iz pančevačkog Železničara, a Kristijan Tojčić iz šabačke Mačve.
Milan Obradović je stigao iz poljske Visle Plok, dok je Marko Maletić u prošloj sezoni nastupao za holandski Top Os.
Da bi spisak dosadašnjih pojačanja zaokružio Kosta Janjić koji je nastupao za Slogu iz Požege.
Dok je Ivanjicu napustilo trinaest fudbalera.
Marko Jevremović se preselio na Kipar, u redove Enozisa, Miroslav Maričić je zadužio opremu ekipe Mladost GAT, dok je vremešni Obiora Odita, ikona kluba iz Ivanjice prešao u Železničar iz Pančeva. Vanja Zvekanov je pojačao mađarski Heladas, Nikola Dimitrijević Smederevo, a mladi Ognjen Luković i Bojan Jelić, pribojski FAP.
Dok su i dalje bez kluba Marko Momčilović, Nemanja Lakić-Pešić, Damir Kahriman, Mamadu Diata, Luka Radivojević i Ivan Joković.
Javor je u prvih sedam kola ostvario tri pobede, dva remija i dva poraza, osvojivši tako velikih jedanaest bodova, pa sad zauzima visoku šestu poziciju.
Sezonu su otvorili porazom na domaćem terenu od vicešampiona, ekipe Partizana koja je slavila sa visokih 4:0, mada je i pored toga Javor imao svoje šanse koje nije iskoristio.
Usledio je remi bez golova u Bačkoj Topoli, protiv ekipe TSC-a gde su i domaći i gosti imali svoje prilike koje nisu realizovali, pa su na kraju bodovi podeljeni na ravne časti.
U trećem kolu Javor je došao do prve pobede u sezoni.
Na domaćem terenu savladana je ekipa Novog Pazara, sa 2:1.
U jednoj izjednačenoj utakmici bolje su se snašli domaći fudbaleri, koji su slavili golovima Luke Gojkovića i njegovog imenjaka Lukovića.
U sledećem kolu Javor je gostovao kod ekipe Napretka u Kruševcu, gde je bio daleko bolji rival, slavivši sa 4:2, golovima povratnika Bubakari Dakurea, Luke Gojkovića, Normana Kembela, kao i još jednog novajlije, Petra Gigića, koji je upisao i dve asistencije na ovom meču.
Nakon toga Javor je dočekao i velikog rivala iz prošle sezone, ekipu Mladost GAT i u jednoj sadržajnoj utakmici uspeo da slavi sa 2:1, golovima Luke Lukovića i Normana Kembela.
U šestom kolu usledio je remi u Subotici, protiv ekipe Spartaka, koja iako je bila bolji i konkretniji rival, nije uspela da slavi, pa je meč završen 2:2, golove za goste iz Ivanjice postigli su Petar Gigić i Eliomar.
Da bi u sedmom kolu Javor iako bolji i opasniji rival na ovom meču, pretrpeo minimalan poraz od ekipe Radničkog 1923.

Crveno-beli i ekipa Javora do sada su se susreli 29 puta.
Crvena zvezda je u duelima sa ivanjičkim superligašem zabeležila 22 pobede, tri remija i samo pet puta je bila poražena uz gol razliku 56:19 u korist našeg tima. Poslednji duel protiv ekipe Javora odigran je u Ivanjici 11. aprila 2021. godine. Slavili su fudbaleri našeg tima veoma ubedljivo sa visokih 5:1.
Golove za naš tim postigli su dvostruki strelac Aleksandar Katai, dok su po jednom mrežu protivnika pogodili Nemanja Milunović, El Fardu Ben i Filipo Falko.

Sa druge strane fudbaleri Crvene zvezde nakon neuspeha u plej-ofu za Ligu  Šampiona, predvođeni sa klupe novim trenerom Milošem Milojevićem, čija promocija je zakazana sutra u 13 časova, nastavljaju put ka odbrani duple krune.
Gde će protiv ekipe Javora gledati da ostvare što autoritativniju pobedu, kako bi podigli poljuljano samopouzdanje i napravili što lepšu uvertiru pred predstojeći večiti derbi koji je na programu iduće Srede na stadionu Jugoslovenske Narodne Armije.
Ovim putem želimo da se zahvalimo našem sada već bivšem treneru Dejanu Stankoviću, na fantastičnim rezultatima ostvarenim u prethodne dve i po godine, 103 pobede, tri titule, dva nacionalna kupa, šesnaestina i osmina finala Lige Evrope i da mu poželimo sve najbolje u daljoj karijeri.

Glavni sudija meča između Crvene zvezde i Javora biće Miloš Milanović iz Ćuprije. Pomagaće mu Milan Šutulović (Novi Sad) i Stefan Vojnić (Boljevac).
Četvrti sudija biće Dejan Trifković, dok je delegat meča Marko Jovanović.
U VAR sobi će sedeti Momčilo Marković i Andrija Stojanović.

Direktan prenos utakmice između Crvene zvezde i ekipe Javora, možete da pratite na televiziji Arenasport Premium 1, sa početkom od 20 časova i 30 minuta.


Javor Matis 5 : 0 Inđija
Vojvodina 1 : 0 Partizan
Čukarički 3 : 1 Mačva
Spartak ŽK 0 : 2 Napredak
Mladost 2 : 0 Rad
Voždovac 1 : 1 Radnik
Radnički (N) 3 : 1 TSC
Crvena zvezda 2 : 1 Proleter
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 25 3 2 78
2 Partizan 30 20 4 6 64
3 Vojvodina 30 19 5 6 62
4 TSC 30 17 8 5 59
5 Radnički (N) 30 16 4 10 52
6 Čukarički 30 15 6 9 51
7 Spartak ŽK 30 14 4 12 46
8 Voždovac 30 13 6 11 45
9 Mladost 30 13 4 13 43
10 Napredak 30 9 6 15 33
11 Radnik 30 8 7 15 31
12 Proleter 30 7 9 14 30
13 Javor Matis 30 6 10 14 28
14 Inđija 30 7 4 19 25
15 Rad 30 4 3 23 15
16 Mačva 30 2 7 21 13