XS
SM
MD
LG

Na trsteničkom aerodromu održan ex YU "Blanik kamp kup"

Foto: D.Ivanović

Na sportskom aerodromu u Trsteniku u organizaciji AK Trstenik održan je četvrti po redu Ex-Jugoslovenski ’’Blanik kamp kup’’ međunarodno takmičenje  u preciznom sletanju jedrilicom. Učestvovalo je više od 40 takmičara iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Rusije i Ukrajine. Piloti su se nadmetali u dve kategorije profesionalna gde su bili takmičari sa važećom dozvolom i lekarskim uverenjem ’’ekipno i pojedinačno’’ i motivaciona u kojoj su lica sa završenom osnovnom jedriličarskom obukom  i važećim lekarskim uverenjem ’’ekipno i pojedinačno’’.

U Profesionalnoj kategoriji-pojedinačno prva tri mesta osvojili su Nikola Ivanovski Rimin Air, drugo mesto Marjan Ivanovski iz istok Aero kluba a treći je bio Nenad Davidović iz AK Kumanovo. U ekipnoj konkurenciji prvo mesto osvojili su Nikola i Marjan Ivanovski iz AK Rimin Air, drugo mesto Boban Milanovski i Nenad Davidović iz AK Kumanovo a treće mesto Dejan Sarići Slobodan Đurović iz AK Trstenik.

U Motivacionoj kategoriji-pojedinačno prvo mesto osvojili su takmičari AK Valjevo Slobodan Rajević, Matija Manojlović i Dejan Nedović. U ekipnoj konkurenciji prvo mesto osvojili su Dejan Nedović i Nikola Nikolić iz AK Valjevo, drugo mesto Slaviša Milojević i Denis Maslienko a treće mesto Slobodan Rajević i Nikola Milošević iz AK Valjevo.

Organizator ovog takmičenja AK Trstenik se zahvalio svim takmičarima na učešću i svima koji su pomogli da ovo takmičenje protekne u najboljem redu, pobednicima isto tako puno uspeha u narednim takmičenjima uz pozdrav ’’Vedro nebo’’.