XS
SM
MD
LG

Nikola Ignjatović: "Pocepaćemo se", dati sve od sebe pa kako bude

Detalj sa meča - foto: Bane Josimov

Radnički iz Sremske Mitrovice nikada u svojoj dugoj istoriji nije odigrao zvaničnu utakmicu sa Partizanom. U gradu pored Save dežurna tema je duel sa crno-belima u kupu, o tome se priča na svakom koraku. Sutra će mirni sremski grad proključati od pristalica jedne i druge ekipe. Kapacitet stadiona Hesna neće moći da primi sve zainteresovane ljubitelje fudbala iz grada i okoline, kao i pristalice vicešampiona.

- Partizan je favorit, moramo da se izborimo, pružimo najbolju igru, pariramo velikom rivalu i što duže držimo aktivan rezultat. Ne bih voleo da nas potcene, šta znam, u kupu se dešavala iznenađenja ranijih godina, tako je takmičenje koncipirano da mali odmere snage sa velikanima. Mislim da nisu u situaciji da nekog potcene. Za nas je ovo provera i afirmacija kluba, način da kao ozbiljna ekipa dobijemo šansu da odigramo ovako značajnu utakmicu, i motiv više da se podignemo na još viši nivo - kaže trener Dejan Nikolić, koga i dalje muči slaba realizacija u prvenstvu. Slično se dogodilo protiv favorizovanih Pančevaca, stvorili su nekoliko stpostotnih prilika koje nisu iskoristili.

Nikola Ignjatović je došao iz Radnika na poziv trenera Dejana Nikolića i sa ekipom tek dve nedelje. Odigrao je već dva meča protiv IMT-a i Železničara i sudeći po učinku brzo se uklopio u sistem igre sremskog prvoligaša. Pred sutrašnju utakmicu 1/16 finala kupa protiv Partizana iznosi svoje impresije.

- Partizan je favorit, to ne znači da ćemo dići ruke, “pocepaćemo se”, dati sve od sebe pa kako bude. Imamo svoju računicu, izaćemo totalno rasterećeno, bez pritiska, Partizan je u obavezi da potvrdi svoj renome. Ovo je lep trenutak za Radnički, Sremsku Mitrovicu, za navijače... Pušteno je u prodaju svih 1.500 ulaznica koliki je trenutno kapacitet. Dodatni motiv za sve nas biće televizijski prenos i mogućnost da nas vidi širi krug ljubitelja fudbala - zaključuje pouzdani štoper.