XS
SM
MD
LG

Ministarstvo omladine i sporta: Peruničić primio delegaciju Prijepolja

BEOGRAD, 21. novembar (Info centar).- Predrag Peruničić, državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta primio je delegaciju Opštine Prijepolje. U ovom gradu će se u julu 2013. održati 50. Međurepubličke omladinske sportske igre (MOSI).

Učestvovaće više od 3.000 sportista iz oko 30 gradova sa tromeđe nekadašnjih jugoslovenskih republika, koji će se takmičiti u skoro svim olimpijskim disciplinama.

Peruničić je izrazio je zadovoljstvo što će Ministarstvo omladine i sporta podržati organizaciju najveće manifestacije amaterskog sporta na Balkanu, na kojoj su i on, kao i mnogi naši vrhunski sportisti ponikli i, potom, gradili uspešne karijere.

- Jubilarne 50. MOSI igre u Prijepolju treba da promovišu sportski duh i zajedništvo. Važno je da sarađujemo, da se što više uključio lokalna samouprava, ali i državne i međunarodne institucije, da bi igre što kvalitetnije organizovali. One imaju izuzetnu tradiciju, i neguju prave vrednosti sporta - istakao je Peruničić.

Sastanku su prisustvovali i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, predsednik Bokserskog saveza Srbije Velizar Đerić, predstavnici opštine Prijepolje – predsednik opštine Emir Hašimbegović, predsednik Skupštine opštine Vukosav Tomašević. Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić, takođe će učestvovati u organizaciji igara MOSI.

Obeležavanje velikog jubileja povereno je gradu Prijepolju, gde su 1954. igre počele, usvajanjem ideje prijepoljskih studenata na Skupštini udruženja Saveza studenata Jugoslavije da se u okviru „Studentske nedelje“ organizuje „fiskulturni tromeč“ omladine Prijepolja, Priboja i Nove Varoši. Uz poruku koju šalju, MOSI su postale olimpijada amaterskog sporta, ali i baza vrhunskog sporta, koja je iznedrila asove od kojih bi se danas mogla sastaviti moćna reprezentativna selekcija. Obnovljene su 2001. baš u Prijepolju, gradu koji je sedam puta bio domaćin MOSI.