XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Potpredsednici OKS Todorov i Paspalj

BEOGRAD, 22. novembar (Info centar).- Na prvoj sednici konstituisan je Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije u sazivu do Rija 2016. i imaće ukupno 17 članova.

Prema Statutu OKS pored 13 članova izabranih na izbornoj Skupštini OKS 7. novembra, po funkciji u izvršnom odboru su i predsednik Sportske komisije OKS Milica Mandić, počasni član MOK za Srbiju Borislav Stanković, predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar i predsednik OKS Vlade Divac.

Na Skupštini OKS izabrani su Dragan Vuksanović (predsednik Ragbi saveza Srbije), Veselin Jevrosimović (predsednika Atletskog saveza Srbije), Zoran Kalinić (predsednik Stonoteniskog saveza Srbije), Zoran Laković (generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije), Velimir Marjanović (predsednik Rukometnog saveza Srbije), Mirko Nišović (predsednik Kajakaškog saveza Srbije), Nenad Petković (generalni sekretar Streljačkog saveza Srbije), Velibor Sovrović (predsednik Vaterpolo saveza Srbije), Ivan Todorov (predsednik Džudo saveza Srbije) i Zoran Ćendić (generalni sekretar Tekvondo asocijacije Srbije). Na predlog predsednika Vlade Divca u Izvršni odbor su izabrani i Žarko Paspalj, Nenad Golijanin i Nebojša Šaponjić.

Članovi IO OKS su prihvatili predlog predsednika Divca da dva potpredsednika OKS, kao i u ciklusu London 2012, budu Ivan Todorov i Žarko Paspalj.

Formirana su i stalna radna tela i izabrani predsednici komisija Izvršnog odbora OKS. Komisiju za programska pitanja će kao i u prethodna dva mandata voditi Nebojša Ilić. Zorana Arunović predvodiće Komisiju „Žene i sport“, a Komisiju “Sport i životna sredina“ - Marija Blečić. U novom mandatu Statutarno-pravnu komisiju vodiće Uroš Ganović, a Komisiju „Olimpijske vrednosti“ – Nataša Janković.

Predrag Manojlović ostaje predsednik Komisije za saradnju sa evropskim sportskim institucijama, prof. dr. Dragan Radovanović biće ponovo na čelu Zdravstvene komisije, kao i Ivan Todorov na čelu Komisija za finansijsko-materijalna pitanja.

Izvršni odbor formirao je i Klub partnera OKS čiji je cilj jačanje sponzorskog pula OKS. Ideja je da se na jednom mestu okupe predstavnici članica sponzorskog pula OKS, odnosno predstavnici privrednih subjekata - sponozora i partnera OKS i olimpijskog tima, kao i zvanične marketinške agencije.

Osnovan je i Savet za razvoj olimpijskih sportova kojim će predsedavati Aleksandar Boričić, kao predstavnik ekipnih sportova, a članovi Saveta biće Ivan Todorov, kao predstavnik individualnih sportova, Nebojša Ilić, kao Predsednik Komisije za programska pitanja i Predrag Peruničić i Dragan Atanasov, kao predstavnici Ministarstva omladine i sporta. Kao i ranije, Savet će Izvršnom odboru predlagati redovne i posebne godišnje programe OKS i sportskih saveza olimpijskih sportova, kao i predloge za strategiju razvoja olimpijskih sportova.

Izvršni odbor OKS imenovao je i članove Komisije za priznanja OKS: Vlada Divca (predsednik) i članove Milicu Mandić, Mirka Nišovića i Velimira Marjanovića. Još jedna član, predstavnik Komisije za programska pitanja, biti poznat po konstituisanju ove komisije.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise