XS
SM
MD
LG

Na premijeri, u petak igraju Ušće i Zvezdara, Torlak na Adi testira "sokolove", "Romantičari" idu u Obrenovac po ceo plen

Do kraja prvog dela prvenstva u četiri grupe srpskih liga ostalo je da se odigra još pet kola. Do sada je odigrano dve trećine utakmica i mogu se polako svoditi računi. Pozabavićemo se dešavanjima u grupi Beograd i najaviti duele 11. kola.

Torlak i Zvezdara su na vrhu i deli ih jedan bod. Zemun za vodećim zaostaje pet bodova, Sinđelić se nalazi u rezultatskoj krizi, Baričani su zaređali sa nerešenim rezultatima, dok “Romantičari” polako dolaze sebi i skupljaju bodove za prodor ka vrhu. Obrenovčani i dalje čekaju na prvu jesenju pobedu, dok rivali sve više odmiču na tabeli.

U 11. kolu neće biti derbija, ali će zato većina mečeva proteći u neizvesnom odmeravanju snaga. Vodeći Torlak je na Adi domaćin BASK-u i ima nagoveštaja da se mladi “sokolovi” neće lako predati. Tim iz Kumodraža je napravio krupan pomak i nastavio sa uspesima posle osvojenog naslova u Zoni. Jaku i kompaktnu celinu oblikovao je trener Malići i bez oscilacija igraju dugo u kontinuitetu. Očigledno im domaćinstvo na veštaku Ade Ciganlije prija i u svaki meč ulaze da se nadigravaju, otvorenih karti, sa ciljem da postignu gol više. BASK je najzad pobedio i nakon tri neuspeha se konsoliduju i idu uzlaznom linijom. Torlaku domaći teren ne daje prednost (uspešniji na gostovanjima), dok igrači sa Careve ćuprije nisu toliko uspešni van svog stadiona.

Ušće i Zvezdara u petak otvaraju 11. kolo. Novobeograđani su u derbiju začelja nadigrali Borac u Lazarevcu i preskočili ga na tabeli. Uknjižili su sedam bodova iz tri utakmice I hvataju priključak sa ekipama koje su u donjem delu tabele. Pored lidera, Zvezdara predstavlja najprijatnije iznenađenje. Ako se očekivalo da će njihov uspon biti kratkog daha, prevarili su se i “bulke” čvrsto gaze. I dalje su jedini neporaženi i primili su najmanje golova u ligi, tako da u susret sa Ušćem ulaze kao blagi favoriti.

U Zemunelo dolaze Dobanovčani ohrabreni trijumfom u meču sa komšijama iz Surčina. Teleoptik je poklekao na Bulbudercu i prekinuli niz od tri pobede. Mladi domaćin je uspešan na svom terenu, za razliku od gostiju koji nemaju pobedu na gostovanju. “Optičari” su bliži pobedi, mada iskusan i tvrd sastav protivnika nije bez šansi.

Prva iskra je favorit protiv mladih Lazarevčana, koji su uknjižili tri poraza i pali na tabeli. Baričani su zaređali sa remijima, podjednako su uspešni kako u Koloniji tako na strani. Borac kod kuće olako poklanja bodove, imaju najslabiju odbranu u ligi. Ako budu ponovili izdanje sa Dušanovca i Karaburme, nisu bez šansi.

OFK Beograd ide po nove bodove u Obrenovac. Radnički je iznenadio Borčane, u dva navrata vodio i bio na pragu prve pobede. Sa osvojenim bodom prekinuli su negativnu seriju (pet poraza), da li je to znak buđenja teško je reći i “Romantičari” su u ovom trenutku znatno kvalitetniji i organizovanija ekipa.

Zemun je slavio protiv “studenata” u jednom neizesnom meču i ponovo su treći na tabeli. Jedini su tim bez remija u ligi, ali su upisali previše nula (četiri), što je za tim tako visokih ambicija nedopustivo. Naredni rival BSK Borča je vezala dva remija i neplanirano su ostali bez celog plena protiv Radničkog. Zemunci nisu tako uspešni u Gornjoj varoši kao na strani I možda tu leži šansa mladog sastava trenera Zvezdića.

Utakmica između Brodarca i Sinđelića obećava kvalitetnu i zanimljivu predstavu. Domaćin je u poslednje vreme u maloj rezltatskoj krizi, igraju po principu toplo-hladno (tri poraza u pet susreta). Imaju mlad sastav i svaki meč počinju sa 7-8 bonusa, i pre rezultata u prvi plan stavljaju afirmaciju mladih igrača. “Orlovi” su pet kola bez pobede i gol razliku I gol razlika govori da su najmanje primili i dali golova.

Jedinstvo je razočaralo u Dobanovcima i pokvarilo dosadašnji učinak. U Surčinu su uspešni, bez poraza, za razliku od Studentskog grada koji je upisao dva neuspeha i na gostovanjima imaju jednu pobedu. Jedinstvo ima kvalitetniji i iskusniju ekipu, bliži su pobedi, gostima ostaje nada da mogu prirediti iznenađenje.


Budućnost 6 : 0 Prva iskra
Ušće Novi Beograd 0 : 1 Brodarac
Teleoptik 3 : 0 Torlak
Zvezdara 2 : 5 Radnički (O)
Borac 0 : 1 Zemun
Sinđelić 1 : 1 Jedinstvo
BASK TEK 1 : 3 Studentski grad
OFK Beograd 3 : 0 BSK Borča
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Beograd 30 19 10 1 67
2 Zemun 30 21 4 5 67
3 Teleoptik 30 15 7 8 52
4 Zvezdara 30 12 8 10 44
5 Brodarac 30 12 8 10 44
6 Budućnost 30 10 10 10 40
7 Jedinstvo (-4) 30 10 12 8 38
8 BASK TEK (-4) 30 10 10 10 36
9 Prva iskra 30 9 9 12 36
10 Torlak 30 11 3 16 36
11 Radnički (O) 30 10 6 14 36
12 Studentski grad 30 11 3 16 36
13 Ušće Novi Beograd 30 9 8 13 35
14 Sinđelić (-4) 30 9 11 10 34
15 BSK Borča (-9) 30 6 14 10 23
16 Borac 30 3 3 24 12