XS
SM
MD
LG
19.10.2022 Aleksandra Stojković

Zmajevi eliminisani u Kupu

Detalj sa meča - foto: @FKVozdovac

Fudbaleri Voždovca izgubili su od ekipe Mladost GAT rezultatom 2:0 (1:0) u utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije. Srđan Dimitrov je u osmom minutu bio brži od gostujućih igrača i doveo svoj tim u vođstvo, a Lazar Arsić je udarcem glavom u 83. minutu postavio konačan rezultat utakmice odigrane na “Karađorđu”.

Domaći tim je već posle osam minuta igre došao do vođstva preko Srđana Dimitrova. Prvi korner Zmajevi su izveli u 11. minutu, ali nije došlo do opasnosti po gol rivala. Zato jeste tri minuta kasnije, kada je šut Mijailovića završio tik pored stative Mladosti.

Isti igrač je u 22. minutu sjajnim pasom duž celog terena spojio sa golom Pantovića, a levo krilo Voždovca je volej udarcem uzdrmalo prečku gola novosadskog tima. Nastavio je beogradski tim sa napadima, u 35. minutu Nešković je šutirao oštro po zemlji, ali nije bilo promene rezultata. Imali su Puačini izabranici terensku inicijativu tokom celog prvog dela igre, međutim, na odmor su otišli sa golom zaostatka. 

Nastavili su Zmajevi sa ofanzivom i u drugom poluvremenu, a prvi pokušaj uputio je Vujanović. U 53. minutu susreta, strateg kluba iz Zaplanjske, izvršio je tri izmene, na teren su ušli BurmazTrifunović i Milović, umesto TeodorovićaNovakovića i Purtića.

Kontrolisali su gosti dešavanja na terenu, ali to nije materijalizovano u pogodak, falio je završni pas, te je u 69. minutu Ajdinović ušao u igru umesto Vujanovića. Upravo je rezervista Ajdinović imao priliku da donese poravnanje u 74. minutu kada je za malo bio neprecizan iz izgledne pozicije.

Tri minuta kasnije Burmaz se izborio za jednu loptu na ivici šesnaesterca, uposlio Neškovića, ovaj iz okreta uputio udarac ali je lopta na putu ka golu Kneževića zakačila nekog i završila u korneru. Arsić, koji je u dva navrata bio igrač Voždovca, golom glavom u 83. minutu duplirao je prednost svog tima. Pet minuta pre kraja regularnog dela igre prvi žuti karton u taboru Voždovca zaradio je Milović. Na isteku 90. minuta igre, debitant na golu beogradskog kluba, Katić je sjajno intervenisao i zaustavio pokušaj napadača domaćih. Glavni arbitar Mihailović produžio je utakmicu za tri minuta, ali nije bilo promene rezultata. 

Šef stručnog štaba beogradskog kluba, gospodin Nikola Puača, osvrnuo se na ključne probleme u igri svog tima.

Čestitam ekipi Mladosti i kolegi Ristovskom na zasluženoj pobedi i prolasku dalje. Kad podvučemo crtu, bili su zreliji i znali su šta žele tokom čitavog meča. Na startu su postigli prvi gol i na najbolji mogući način otvorili susret. Posle toga mi smo kontrolisali igru i dešavanja, bili smo dobro organizovani, ali očigledno imamo najviše poteškoća u poslednjoj trećini terena i to je nešto na čemu moramo da poradimo. Drugi gol je bio rezultat snalažljivosti igrača Mladosti. Šteta je što smo završili takmičenje u Kupu već na startu.