XS
SM
MD
LG

Atletiko ispao

Fudbaleri Atletika i Bajer Leverkuzena remizirali su 2:2 i tako ispali iz ovosezonske Lige šampiona.

Neriješen ishod u okviru petog kola grupe B elitnog takmičenja u potpunosti je po mjeri Porta, koji se pridružio Klub Brižu u nokaut fazi.

Tim Dijega Simeonea dva puta je gubio od "farmaceuta", izbjegao je poraz, ali ne i eliminaciju, prvu u grupnoj fazi poslije pet godina.

Fudbaleri Liverpula savladali su Ajaks u Amsterdamu (3:0) i tako matematički obezbijedili plasman u osminu finala Lige šampiona.

Izabranici Jirgena Klopa su lako slavili u petom kolu grupe A i stigli do 12. boda u elitnom takmičenju.

U okviru iste grupe, Napoli je ostao maksimalan poslije pobjede nad Glazgov Rendžersom rezultatom 3:0. Ovaj tim Lučana Spaletija je ispisao klupsku istoriju, pošto je stigao do 12. uzastopnog trijumfa u svim takmičenjima.

Fudbaleri Bajerna još jednom su bili kobni po ekipu Barselone. Šampion Njemačke je na Kamp Nou slavio i petu pobjedu u C grupi Lige šampiona, ovog puta sa 3:0 (2:0) i tako odnio "duplu pobjedu" nad izabranicima Ćavija Ernandeza ove sezone u elitnom takmičenju UEFA.

U grupi D, prava drama do samog kraja. Nakon trijhumfa Ajntrahta nad Marsejom od 2:1, te remija Totenhema i Sportinga, stanje u grupi je sljedeće - Totenhem ima 8 bodova, SPorting i Ajntraht po 7, a Marsej 6. U posljednjem kolu sastaće se Marsej - Totenhem odnosno Sporting - Ajntraht.

REZULTATI:

Grupa A

Ajaks – Liverpul 0:3

(Salah 42, Nunjez 49, Eliot 52)

Napoli – Rendžers 3:0

(Simeone 11, 16, Estigar 80)

Grupa B

Briž – Porto 0:4 (kraj)

Atletiko M. – Bajer L. 2:2

(Karasko 22, De Pol 50 – Diabi 9, Hadson-Odoi 29)

Grupa C

Inter – Viktorija P. 4:0 (kraj)

Barselona – Bajern M. 0:3

(Mane 10, Čupo-Motin 31, Pavar 90+5)

Grupa D

Totenhem – Sporting 1:1

(Bentankur 80 – Edvards 22)

Ajntraht – Olimpik M. 2:1

(Kamada 3, Kolo Muani 27 – Genduzi 22)