XS
SM
MD
LG

Sportski savez Srbije: Ivana Maksimović i Andrija Zlatić gosti Sportskog saveza Srbije

BEOGRAD 26. novembar (Info centar).- Osvajači medalja na Olimpijskim igrama u Londonu, strelci Ivana Maksimović (srebro MK puškom trostav) i Andrija Zlatić (bronza vazdušnim pištoljem) bili su gosti Sportskog saveza Srbije.

Domaćini su bili predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, potpredsednik Velizar Đerić i generalni sekretar dr Dane Korica sa saradnicima a u delegaciji Streljačkog saveza Srbije bili su i v. d. selektora i stručni saradnik u SS Srbije Goran Maksimović, generalni sekretar Nenad Petković i trener reprezentacije Mira Maksimović.

- Još jednom u ime Sportskog saveza Srbije čestitam Ivani Maksimović i Andriji Zlatiću na medaljama koje su nas sve obradovale – rekao je u pozdravnoj reči dr Dane Korica.- Pohvale zaslužuje i kompletan sručni štab, ali i streljačka organizacija Srbije. Čestitam i strelcima koji nisu osvojili medalje, a gađali su u finalu u Londonu. Znam koliko je teško u sportu biti četvrti a uložio si do tog takmičenja mnogo truda.

Velizar Đerić je istakao da je dolazak ovakvih asova u kuću srpskog sporta prilika da im se čestita, ali i da im se poželi mnogo uspeha u radu da i u Riju 2016. zablistaju.

- Možemo da obećamo da ćemo se truditi da i u Riju osvojimo medalje – rekao je generalni sekretar SS Srbije Nenad Peković.- Lepo je da se uspesi ne zaboravljaju i kada prođe olimpijska euforija. Sportski savez Srbije je naša druga kuća, izuzetno nam pomaže u radu i nadam se da će biti uz nas, sa Ministarstvom omladine i sporta Sbrije i Olimpijskim komitetom Srbije u nastojanjima da dobijemo streljački objekat da srpski sportski dinar ne trošimo na pripreme u inostranstvu.

Andrija Zlatić se zahvalio na prijemu i naglasio:

- Dobio sam „Majsku nagradu“ Sportskog saveza Srbije 2010. i verujte mi, ona mi je bila podstrek da izdržim naporne treninge i rad koji je u Londonu dao i pravi rezultat. Za mene je 2012. bila kruna sportske karijere, osvojio sam olimpijsku medalju koju sam toliko želeo. U 2013. imamo dva evropska šampionata, četiri svetska kupa, mnogo turnira i nadam se da ćemo našim prijateljima iz Sportskog saveza Srbije dobim rezultatima pružiti priliku da nas još neki put ugoste. Neću ići u Rio u trening kamp koji organizuje OKS, želim da gađam na Internacionalnom prvenstvu Beograda u decembru, a planiram i mali odmor pred Novu godinu.

Ivana Maksimović je je imala jednu novogodišnju želju:

- Volela bih da naši rezultati pomognu da nam naprave u Beogradu savremeno strelište. Teško je pripremati se u inostranstvu, najlepše je kod kuće sa drugovima i prijateljima. Od 5. decembra sa mojom drugaricom, zlatnom u tekvondou u Londonu Milicom Mandić i njenim stručnim štabom odlazimo u trening kamp u Rio de Žaeniro gde će biti održane olimpijske igre 2016.

U kampu će sa Ivanom Maksimović biti i v. d selektora Goran Maksimović i trener Mira Maksimović. Planirano je da Goran Maksimović ostane do 12. decembra a da Ivana i Mira Maksimović produže rad do 18. decembra.

- Veliko hvala Sportskom savezu Srbije na ovom prekrasnom prijemu – rekla je Mira Maksimović.- Odlazak u Rio će nam poslužiti da malo više radimo MK oružjem što je uvek dobro na početku sezone. Strelište je kopija onog iz Sidneja i dobro je da ga probamo i upoznamo.

V. d. selektora Goran Maksimović je naglasio:

- Saradnja sa Sportskim savezom Srbije je uvek bila izuzetna, mnogo su nam pomogli u preregistraciji, izradi nekih normativnih akata i kategorizaciji sportista. Bili su uz nas, kao i Ministarstvo omladine i sporta Srbije i OKS i u pripremama za London i ta podrška je bila veoma važna na putu do uspeha na olimpijskim igrama.

Gostima su uručeni i prigodni darovi u znak sećanja na posetu, uz obostrano obećanje da će ovakvih lepih druženja biti i ubuduće.