XS
SM
MD
LG

Mreže "mladostašima", oprema mladim Petrovoselcima

.Mlađi fudbaleri Jednstva iz Bačkog Petrovog Sela dobili su novu opremu- foto: Opština Bečej

Akcija podrške sportskim klubovima, mimo redovnog finansiranja preko Saveza sportova u bečejskoj opštini, se nastavlja. Poslednje dve radne posete člana Opštinskog veća zaduženog za omladinu, sport i turizam Daneta Mandića bile su fudbalskim klubovima u Radičeviću i Bačkom Petrovom Selu, čiji su klubovi Mladost i Jedinstvo članovi Međuopštinske lige Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran.

- Naša je želja da svim sportskim klubovima i organizacijama u opštini budemo iskreni partneri, da im pomažemo u onom vidu koji oni iskažu kao najpotrebnijim za njihove aktivnosti. Da bi se to na željenom nivou realizovalo, neophodna je komunikacija. Ovim posetama klubovima to postižemo, saznajemo šta ih muči i pokušavamo da im olakšamo rad. U Radičeviću su nam rekli da su im potrebne mreže za golove i zaštitne mreže iza golova. Vrednost poklona je oko 100.000 dinara, ali smo se uverili i da rade u zaista skromnim uslovima, te ćemo u narednoj godini adaptirati službene prostorije i svlačionice u klupskoj zgradi na stadonu Mladosti, rekao nam je Dane Mandić posle posete Radičeviću.

Predsednik „mladostaša“ Milan Vojnović podseća da je klub osnovan 1972. godine i da od tada nije bilo vidnijih ulaganja u klupski objekat na stadionu u centru sela.

- Jedini smo sportski klub u selu i mislim da delim mišljenje suseljana kada kažem da nam veliki broj mladih nalazi zadovoljstvo, upravo, u našem klubu, gde trenira dvadesetak seniora i petnaestak dece. Ne tražimo mnogo, jer smo se već navikli da treniramo u izuzetno skromnim uslovima, a najavljeno ulaganje u klupski objekat bi za selo bilo više od sporta, dodaje Milan Vojnović.

Petrovoselci su akcenat rada stavili na mladima, gde dvojica trenera rade sa 66 dečaka, koji se takmiče u Subotičkoj ligi sa vršnjacima raspoređenim po uzrastu, a seniorski tim je sa dvadesetak članova lider Međuopštinske lige.

- Jedinstvo nije poslalo potrebnu dokumentaciju za redovno finansiranja i nisu im odobrena stredstva za ovu sezonu, ali nisu zaboravljeni. Zahvaljujući privatno-preduzetničkom sektoru u opštini, obezbedili smo dodatnih 400.000 dinara za njihove potrebe, a prilikom radne posete donirali smo opremu za mlađe kategorije u vrednosti oko 70.000 dinara i uverili se koliko to znači deci, primećuje Dane Mandić.

Fudbaleri svih uzrasnih kategorija u Bačkom Petrovom Selu, zahvaljujući donaciji superligaša TSC i nesebičnoj pomoći lokalnog preduzetnika i bivšeg fudbalera Željka Derušeka, imaju solidne uslove u SC „Jeinstvo“ kraj Tise, ali prija pažnja opštine.

- Zahvaljujemo se opštini Bečej na podršci, jer nam to mnogo znači, deci, videli ste i sami, posebno. Jednostavno, uvideli su da neko brine o njima i sada će sa još većim elanom dolaziti i raditi na treninzima. Naš moto u klubu je da okupljamo što više dece, kako bi oni nastavili bogatu tradiciju igranja fudbala u selu, koja iduće godine obeležava 110. rođendan, podseća u ime kluba Šandor Mihalec.

Sa posete Daneta Mandića Mladosti u Radičeviću -  foto: Opština Bečej


Eđšeg 7 : 0 Pobeda
Proleter 4 : 0 Slavija
Tomislavci 2 : 1 Sloboda
Bačka 3 : 3 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Tomislavci 16 13 1 2 40
2 Proleter 16 12 3 1 39
3 Jedinstvo 16 12 0 4 36
4 Sloboda 16 9 1 6 28
5 Mladost 16 6 3 7 21
6 Eđšeg 16 5 2 9 17
7 Slavija 16 4 2 10 14
8 Bačka 16 4 2 10 14
9 Pobeda 16 0 0 16 0