XS
SM
MD
LG

Rukometašice Srbije otputovale na Evropsko prvenstvo

Reprezentacija Srbije - foto: RSS

Rukometašice Srbije krenule su put Celja na Evropsko prvenstvo, koje će se od 4. do 20. novembra 2022. godine održati u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. 

Put Slovenije krenule su sledeće rukometašice: golmani - Jovana Risović (Krim Merkator, Slovenija), Kristina Graovac (Kišvarda, Mađarska), Jelena Đurašinović (Jagodina), leva krila - Sanja Radosavljević (Krim Merkator, Slovenija), Aleksandra Stamenić (Kišvarda, Mađarska), Nataša Ćetković (Vojvodina), pivoti - Marija Petrović (Glorija Buzau, Rumunija), Edita Nuković (Union Hale, Nemačka), Katarina Bojičić (Jagodina), desna krila -  Ana Kojić (Šiofok, Mađarska), Nataša Lovrić (Železničar), Jovana Bogojević (Kristijanštad, Švedska) i bekovi - Jovana Stoiljković (Šambrej, Francuska), Jovana Kovačević (Ramnicu Vlčea, Rumunija), Teodora Majkić (Bor Zijin Koper), Kristina Liščević (Dunarea Braila, Rumunija), Jelena Lavko (Dunarea Braila, Rumunija), Anđela Janjušević (Šiofok, Mađarska)

Šesnaest ekipa učesnica ovog Evropskog prvenstva podeljene su u četiri grupe preliminarne faze takmičenja. Grupa A će svoje utakmice igrati u Ljubljani, selekcije iz grupe B u Celju, domaćin grupe C je Skoplje, dok će grupa D igrati u Podgorici.

GRUPA A (ARENA STOŽICE, LjUBLjANA) – Norveška, Mađarska, Hrvatska, Švajcarska
GRUPA B (ZLATOROG DVORANA, CELjE) – Danska, Švedska, Slovenija, Srbija
GRUPA C (SC BORIS TRAJKOVSKI, SKOPLjE) – Francuska, Holandija, Severna Makedonija, Rumunija
GRUPA D (SC MORAČA, PODGORICA) – Poljska, Crna Gora, Nemačka, Španija

Nakon preliminarne faze takmičenja, po tri najbolje plasirane ekipe će formirati dve nove grupe glavne faze takmičenja koje se odigravaju od 10. do 16. novembra. Ekipe iz grupa A i B će formirati grupu koja će se igrati u Ljubljani, dok će selekcije iz grupa C i D igrati u novoformiranoj grupi u Skoplju. Finalni vikend takmičenja na programu je od 18. do 20. novembra 2022. godine u Areni Stožice u Ljubljani.

Naša selekcija će igrati u grupi B u Celju sa Danskom, Švedskom i Slovenijom. Srbija će preliminarnu fazu takmičenja započeti utakmicom sa Švedskom u petak, 4. novembra od 20:30 časova. Sledeći protivnik je Danska u nedelju, 6. novembra u 20:30, dok je susret sa Slovenijom zakazan za utorak, 8. novembar od 18:30 časova.

EHF EURO 2022
GRUPA B (ZLATOROG DVORANA, CELjE)

1. KOLO (PETAK, 4. NOVEMBAR)

18:00 DANSKA – SLOVENIJA
20:30 ŠVEDSKA – SRBIJA

2. KOLO (NEDELjA, 6. NOVEMBAR)

18:00 SLOVENIJA – ŠVEDSKA
20:30 SRBIJA – DANSKA

3. KOLO (UTORAK, 8. NOVEMBAR)

18:00 SLOVENIJA – SRBIJA
20:30 DANSKA - ŠVEDSKA

Utakmice naše selekcije možete pratiti na kanalima Radio-televizije Srbije i TV Arena Sport.