XS
SM
MD
LG
27.11.2012 Dušica Radojković

Potpisivanje ugovora RSS-a sa Lastom i Kaštel Ečkom

Rukometni Savez Srbije ozvaničio je danas nastavak saradnje sa saobraćajnim preduzećem Lasta i lovačkim dvorcem Kaštel Ečkom. Tim povodom održana je konferencija u hotelu Mladost, na kojoj su ugovor potpisali predstavnici Saveza, Laste i Kaštel Ečke. Podršku predstojećem prvenstvu dao je i predsednik OKS Vlade Divac.

„Već deset godina postoji uspešna saradnja između SP Lasta i Rukometnog Saveza Srbije i bez njihove podrške bilo bi teže realizovati ne samo Evropsko prvenstvo već i mnoga druga takmičenja. Takođe, zahvaljujemo se i lovačkom dvorcu Kaštel Ečka koji nam je pružio logističku pomoć. Posebno se zahvaljujem Olimpijskom komitetu Srbije i Vlade Divcu koji je će takođe bodriti naše devojke na predstojećem prvenstvu“ istakao je Božidar Đurković, generalni sekretar RSS-a.

Rukometni Savez Srbije i saobraćajno preduzeće „Lasta“ partneri su već nekoliko godina, a sada su samo ozvaničili nastavak saradnje. SP Lasta nastavila je da bude zvanični prevoznik EP u rukometu za žene i na taj način pružila podršku rukometašicama na predstojećem Evropskom prvenstvu koje se održava od 4. do 16. decembra 2012. godine u Srbiji.

„Verujem da će SP Lasta i Rukometni Savez Srbije ostati partneri i u budućnosti. Lasta, kao društveno odgovorna kompanija u obavezi je da pomogne sport u Srbiji, pa je bilo za očekivati da podržimo i ovako značajno takmičenje“ rekao je Velibor Sovrović, generalni direktor SP Lasta.

Specijalan gost na konferenciji bio je Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije koji je ohrabrio rukometašice i poželeo im uspeh na EP.

„Sportske institucije, kao i kompanije trebalo bi da pruže podršku ženama u sportu istu kao i muškarcima. Drago mi je što su ove dve kompanije uvidele kvalitet naših seniorki koje vredno treniraju i koje će, verujem, ostvariti dobar plasman“ izjavio je Vlade Divac.

Do početka prvenstva ostalo je još sedam dana, a rukometašice vredno treniraju kako bi bile spremne za utakmice koje ih očekuju početkom decembra. Prva utakmica koju naša reprezentacija igra na EP je sa selekcijom Norveške prvi dan Prvenstva, 4. decembra 2012. godine u 20.15 sati u Kombank Areni. Karte za sve mečeve mogu se kupiti putem sajtova HYPERLINK "C:\\Users\\Dusica\\AppData\\Local\\Microsoft\\Local Settings\\Temporary Internet Files\\Content.Outlook\\33UETC58\\www.rss.org.rs"www.rss.org.rs i HYPERLINK "http://www.tickets.rs" www.tickets.rs, kao i na blagajnama Kombank Arene, Bilet Servisu, Ušće šoping centaru i na prodajnim mestima širom Srbije.