XS
SM
MD
LG

Veslanje: Stojić uhvatio priključak za Đerićem i Beđikom

Srpska veslačka reprezentacija Srbije u utorak završila mini pripreme u Kotoru od kojih je počeo rad po grupama. – U decembru Prva grupa ide na Jahorinu, Druga i Treća u Kotor. Srpska veslačka reprezentacija Srbije je uveliko zakoračila u pripreme za narednu sezonu. Nakon prvog zvaničnog testa 10. novembra stručni štab na čelu sa selektorom Nebojšom Ilićem, s obzirom na veliki broj reprezentativaca, odlučio je da napravi mešovite trenažne grupe koje će se svaka na svoj način pripremati na narednu sezonu i koju će činiti seniori, mlađi seniori i juniori. Ilić će

kordinisati radom svih grupa a svaka od njih će imati svog rukovodioca.

U Prvoj grupi su, pod dirigentskom palicom trenera Aleksandra Ivkovića, Radoje Đerić, Miljan Vuković, Miloš Vasić, Iva Obradović, te juniori Andrija Šljukić i Bojan Došljak. Drugom grupom će rukovoditi Saša Mimić a nju čine Nikola Stojić, Nenad Beđik, Goran Jagar, Miloš Tomić i juniori Igor Lončarević, Aleksandar Marinkovski, Aleksa Stanković i Aleksandar Beđik. U Trećoj grupi, koju će voditi selektor juniora Dejan Guslov, su Marko Marjanović, Miloš Stanojević, mlađi seniori Aleksandar Filipović, Veselin Savić i junior Nikola Seleković. Posebnu grupi činiće veslači koji su trenutno u SAD i koji će se po povratku iz Amerike priključiti pripremama reprezentacije. U njoj su Igor Lucić, Luka Đorđević, Jovan Jovanović, Ivana Filipović i Dušan Milovanović. Rukovodilac ove grupe biće naknadno određen.

– Cilj nam je bio da napravimo mobilnije i efikasnije grupe za treniranje pošto trenutno imamo veliki broj reprezentativaca. Svaka grupa će biti gotovo potpuno nezavisna i rukovodioci će imati slobodu da odrede kako lokaciju tako i intezitet priprema – kazao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić – U vatru smo ubacili i juniorske reprezentativce koji su rezultatima na ovogodišnjem Evropskom i Svetskom prvenstvu zaslužili svoje mesto u „A“ timu.

Prve dve grupe su već imale šestodnevne mini pripreme u Kotoru koje su završene u utorak.

– U Kotoru smo vršili provere u skifovima. Đeriću i Beđiku, koji su pokazali najviše na testiranju na Adi Ciganliji, u Kotoru se rezultatima priključio i Stojić koji je uhvatio pravi ritam – istakao je Ilić i dodao – U decembru imamo novi ciklus mini priprema van Beograda. Prva grupa ide na Jahorinu dok Treća i Četvrta odlaze u Kotor.