XS
SM
MD
LG

Polet iz Novih Karlovaca jesenji lider MOL Srem - grupa Istok

Poletu se smeši Sremska liga

 

Na pola puta ka Sremskoj ligi

  Jesenji deo prvenstva Međuopštinske lige Srem – grupa Istok je završen, manje-više prema očekivanjima, trijumfom Poleta iz Novih Karlovaca-. Učinak za poštovanje: u 13 utakmica, 11 pobeda i po jedan poraz i nerešena utakmica, uz gol – razliku: 54:13! Prvi pratioci, Krušedol i Kameni iz Ašanje su u zaostatku šest bodova!

  Dušan Starac – Rus, predsednik kluba, „sveo je račune!“

  - Iza nas je više nego uspešna polusezona – ističe Dušan Starac – Na pola puta smo ka zacrtanim cilju, ulasku u Sremsku ligu. Ambicije kluba su velike, tako da nema opuštanja. U zimskoj pauzi želimo da zadržimo kostur ekipe i uz par pojačanja stvorimo još jači tim. Kada sam preuzeo klub, u januaru 2021. godine, jedan od prioriteta je bio pokretanje Škole fudbala u Novim Karlovcima, jer se godinama s decom nije radilo. Škola je krenula sa radom u novembru iste godine i trenutno broji 50 najmlađih fudbalera, uzrasta od 5 do 10 godina, s kojima u dva grupe rade dva trenera. Pokušavamo da stvorimo optimalne uslove za rad igračima, te se uveliko sređuju svlačionice, ekonomat, prostorije za službena lica… Možemo se pohvaliti da mnogi klubovi, čak i iz Vojvođanske lige, nemaju ovakve uslove. Najveći problem nam je trenutno kako i gde bezbediti prostor za tribine. Iskreno se nadamo da ćemo i taj problem rešiti.

  Zadovoljan učinkom je i „šef struke“ Đorđe Maletić.

  - Prvi deo sezone je pokazao da smo zasluženu na prvom mestu – kaže trener Maletić – Jedino je poraz od Ljukova narušio idealan učinak. Igrali smo svaku utakmicu na pobedu, a kao potvrda toga su 54 postignuta gola. Radovan Kesić je sa 17 golova prvi strelac lige, a čak 12 igrača se upisalo uz listu strelaca. Što se tiče konkurenata, Krušedol i Kameni iz Ašanje su ostavili dobar utisak, a u borbi za vrh ozbiljno se nameće i Mladost iz Buđanovaca. Ostale ekipe, manje – više, plasirale su se na tabeli prema očekivanjima. Primarni zadatak nam je sačuvati igrački kadar, jer dobre partije su sjajna preporuka pojedinim igračima za klubove višeg ranga. Naravno, pokušaćemo da se pojačamo s nekoliko novih fudbalera i polako formirati tim za Sremsku ligu.

  Plan rada u zimskoj pauzi?

  - Sve je na savesti igrača – nastavlja Maletić – Generalno, nisam zadovoljan posećenošću na treninzima. Ostaje nam da se ovih dana organizuje sastanak sa fudbalerima i da na osnovu njega napravi plan za dalje. Što se tiče saradnje sa upravom kluba, odn. predsednikom Dušanom Starcem, mogu reći da je odlična: svako radi svoj deo posla!

 

 

Dušan Starac - Rus, predsednik FK Polet

Đorđe Maletić, trener