XS
SM
MD
LG

Buran remi futsalera Aranđelovca i Bajine Bašte

Detalj sa utakmice - foto: Goran Manojlović

Posledenju utakmicu skraćenog prvog dela prvenstva Treće lige Zapad, futsaleri Aranđelovca su remizirali sa vrlo dobrom i mladom ekipom iz Bajine Bašte. U odnosu na dobar start prvenstva i tri vezane pobede kod Aranđelovčana je u nastavku neobjašnjivo došlo do krize rezultata uzrokovane slabom realizacijom. Bez obzira na dobru i angažovanu igru na oba kraja terena kao i velikom broju stvorenih šansi na svakoj utakmici, momcima iz grada pod Bukuljom je nedostajao završni udarac.

Što se tiče današnjeg meča, prvo poluvreme iako završeno bez golova, proteklo je u zanimljivom nadmetanju. Gosti su od samog starta izašli na visoki presing koji im je doneo nekoliko prilika, ali golman domaćih Mastilović je sve odbranio. Nakon adaptacije na predočenu igru gostiju, domaći preuzimaju inicijativu i uz agresiju na loptu i linije dodavanja stvaraju par izrazitih šansi koje ne rešavaju na pravi način.

Drugo poluvreme je bilo sušta suprotnost, obilovalo je golovima, čvrstim duelima sa puno prekšaja, a samim tim i velikim brojem kaznenih udaraca sa 10 metara. Domaći dolaze u vođstvo u 22. minutu preko Bogdanovića koji je nakon oduzete lopte u srednjoj zoni realizovao kontru 2 na 1. Vrlo brzo gosti na sličan način dolaze do izjednačenja, strelac je Lekić u 24. minutu. Samo minut kasnije vižljasti Marković vara čuvara i šutem sa 9 metara ponovo donosi prednost domaćem timu.

Narednih 5 minuta Aranđelovčani pokušavaju da spuste ritam, odigraju poziciono, što im  u velikoj meri i uspeva, ali uz to prave taktičke prekršaje koji će nešto kasnije doći na naplatu. No pre toga, nakon još jedne greške domaćina, na prvom pasu posle oduzete lopte u 30. minutu Bajina Bašta dolazi do egala preko Božića. To je dodatno unervozilo domaće igrače pa u 33. minutu čine 6. prekršaj koji gosti preko Božića sigurno realizuju i po prvi put dolaze u vođstvo.

Aranđelovčani, stisnuti uz zid, kreću u igru sa 5 igrača u polju i posle velikog napora da se probije blok gostiju to im uspeva u 37. minutu. Požrtvovani Bogdanović izjednačuje rezultat udarcem glavom gde neko ne bi stavio nogu. Videvši da eventualno mogu i do pobede domaćini nastavljaju sa istom idejom, međutim gosti im oduzimaju loptu i kreću u završnicu gde su zaustavljeni prekršajem. Još jednom su kažnjeni penalom sa 10 metara koji realizuje Tošić, igrao se 38. minut. Ipak nošeni podrškom pedesetak gledalaca Aranđelovčani u poslednja dva minuta daju sve od sebe ne bi li izbegli poraz. Za požrtvovanost i htenje su nagrađeni u poslednjem minutu kada je u protivničkom šestercu najsnalažljiviji bio Marković postigavši svoj drugi pogodak za konačnih i realnih 4:4.

ARANĐELOVAC - BAJINA BAŠTA 4:4 (0:0)

SALA: SC Šumadija. GLEDALACA: 50. SUDIJE: Dinić Bratislav i Savić Bojan. STRELCI: Bogdanović 22. i 37. i Marković 25. i 40.min (Aranđelovac), Lekić 24, Božić 30. i 33. (10m) i Tošić 38.min (10m) (Bajina Bašta). ŽUTI KARTONI: Tešić (Aranđelovac), Đerić, Simić, Tošić i Lekić (Bajina Bašta).
ARANĐELOVAC: Mastilović, Bogdanović, Stefanović, Kaličanin, Marković - rezerve: Pavlović, Ljubojević, Tešić, Jovanović.
BAJINA BAŠTA: Simić, Đurić, Božić, Tošić, Lekić - rezerve: Marčeta, Milanović, Petković, Đerić, Ordagić, Milosavljević.


Kareli 0 : 5 MB Namenska
Aranđelovac 4 : 4 Bajina Bašta
Zlatibor 5 : 3 Metalac Kolorado
Euro-lider 4 : 1 Zlatar 033
RB 0 : 1 Kragujevac Wild Boars
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Kragujevac Wild Boars 8 7 1 0 22
2 MB Namenska 9 6 1 2 19
3 Kosjerić 8 5 1 2 16
4 RB 8 5 0 3 15
5 Metalac Kolorado 8 4 1 3 13
6 Zlatibor 8 4 0 4 12
7 Aranđelovac 8 3 2 3 11
8 Zlatar 033 8 2 2 4 8
9 Kareli 9 2 0 7 6
10 Bajina Bašta 8 1 2 5 5
11 Euro-lider 8 1 0 7 3