XS
SM
MD
LG

BHT odbio RTRS

Na svom portalu RTRS se oglasila povodom činjenice da gledaoci sa prostora Republike Srpske neće moći vidjeti gotovo trećinu utakmica sa Mundijala u Kataru. Napislai su:

Građani Republike Srpske nisu u mogućnosti da uživo prate sve utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu u Kataru. BHRT je odbio sublicenciranje prava prenosa, odnosno kupovinu pojedinih utakmica RTRS-u.

 Od BHRT-a koji je kupio televizijska prava za SP u Kataru, RTRS je 18. februara 2022. godine tražila da kupi sublicencu, odnosno prava prenosa pojedinih utakmica, što je 28. marta 2022. godine odbijeno, uz obrazloženje da "BHRT ne može sublicencirati prava za SP Katar RTRS-u".

Iako je pravo prenosa dijela utakmica RTRS-u odbijeno, kasnije je objavljeno je da BHRT neće prenositi sve utakmice, već da će 18 utakmica uživo prenositi platforma BH Telekoma Moja TV, koja je dostupna samo pretplatnicima BH Telekoma.

To znači da skoro trećina od ukupno 64 prenosa uživo neće biti dostupna na čitavoj teritoriji BiH, već samo pretplatnicima BH Telekoma, iako je prethodno odbijena sublicenca RTRS-u, koja ima pokrivenost na čitavoj teritoriji BiH.