XS
SM
MD
LG

Srećno Piksi majstore, visok vam let Orlovi

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije

Selektor Jugoslavije Boža Simonović u seriji “Montevideo, Bog te video” poznatiji kao “Dunster” pobijedio je Brazil – 2:1 na prvom Svjetskom prvenstvu održanom 1930. godine u Urugvaju. 

 


Ne bi imali ništa protiv da taj rezultat bude i večeras u Lusailu i da sadašnji selektor Dragan Stojković Piksi, sa svojim Orlovima, na koljena baci najbolji tim svijeta u Kataru na 22. Mondijalu.
Neka bude ono što će da bude i šta biti mora…
-Mi smo pobedili čim smo ovde, u Kataru. Gde je jedna Italija? Kod kuće i gleda Mondijal na televiziji, a mi smo ovde i igramo – bile su riječi selektora Stojkovića na zvaničnoj konferenciji za novinare pred Brazil.
Kao fudbaler bio je sjajan, njegove fudbalske čarolije su i danas hit na društvenim mrežama, golovi se prepričavaju i po nekoliko puta vraćaju na novo gledanje. Kao selektor srpskoj reprezentaciji je vratio kult!
-Naši igrači u Kataru ne moraju ništa, a mogu mnogo. Ja ih moli da urade ovo drugo, jer zaista mnogo mogu. To je moja poruka za njih – rekao je Piksi.
Po Radi Bogdanoviću srpski selektor govori iskreno i istinito i vjeruje u njega i Orlove.
-On radi odlično svoj posao, to se vidi po svemu i iskreno govori. Iz njega izvire istina i iskrenost! Ja ga čak i ne poznajem, dva puta smo se sreli, jednom na utakmici Željezničar – Crvena zvezda u Sarajevu, a drugi put na meču Nagoja – Džef Junajted u Japanu. Ali vidim da čovjek odlično radi svoj posao i da ga zna! Vjerujem selektoru i igračima i osjećam da mogu mnogo – govorio je Bogdanović za RTS.
Dragan Stojković Piksi je u 2022. godini dva puta, na fantastičan način, ispraćen iz Banjaluke i Republike Srpske na Mondijal u Kataru. Prvi put u martu kada je odlikovan Zlatnom poveljom “Miljan Miljanić” na “Danu fudbala Republike Srpske” u Banskom Dvoru u organizaciji FSRS i Žurnala, a drugi put u septembru kada je FSRS u Narodnom pozorištu slavio 30. rođendan, a Piksiju je dodijeljena bronzana bista Patrijarha Pavla. Bistu je dodijelio odbor za pomoć Srbima Kosova i Metohije na čelu sa predsjednikom milorad Arlovom, a uručio mu je Milorad Dodik, tada srpski član Predsjedništva BiH, danas predsjednik Republike Srpske.
-Nećemo vas razočarati u Kataru. Igraćemo za svoj narod, za svoju zemlju, igraćemo za sebe! Želimo da učinimo naš narod ponosnim – rekao je prije dva ipo mjeseca Dragan Stojković Piksi.
Mnogima se želja da igraju protiv Brazila nikad nije ostvarila, a Srbija će drugi put zaredom ukrstiti koplja sa “kariokama”.
-Oni su Brazil, moćni su i mnogo jaki, mi smo mali, ali ponosni. Nije sve umeće i inat, ima nešto i u inteligenciji. A mi smo inteligentna ekipa. Mi smo tim! Zato igračima poručujem igrajte fudbal i respektujte sebe – rekao je Stojković.
Dragan Stojković piksi je bio, kao igrač, majstor fudbala. Danas kao selektor je maestro fudbala, a njegov orkestar, otkako je sjeo na dirigentsku klubu, izvodi samo najljepše arije koje usrećuju narod i sve navijače Srbije.
Bez obzira kako se završi utakmica protiv Brazila, Srbija je zaista pobijedila…
-Imaju još dvije utakmice, Kamerun i Švajcarska nisu ništa manje važni od Brazila. Na stolu imamo devet bodova i želimo da ih uzmemo što više! Posebno se radujem utakmici sa Švajcarskom! - rekao je selektor Orlova.
Srećno Piksi majstore, fudbalski genije, ljudino!
Srećno Orlovi i visok let vam bio u Kataru.
Srbija! Srbija! Srbija!