XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Mandićeva i Maksimovićeva u Riju

BEOGRAD, 3. decembar (Info centar).- – Vlasnice medalja na Olimpijskim igrama ove godine u Londonu Milica Mandić (zlato u tekvondou) i Ivana Maksimović (srebro u streljaštvu) i još nekoliko sportista Srbije, putuju u 5. decembra, za Rio de Žaneiro na dvonedeljne pripreme u gradu domaćinu Olimpijskih igara 2016.

Na pripremama u Brazilu biće Ivana Maksimović (streljaštvo), Milica Mandić i sparing partneri Tijana Bogdanović, Damir Fejzić i Dragana Gladović (tekvondo), sa trenerima i medicinskim timom. Planirano je da u Riju borave do 19. septembra.

Ideja Olimpijskog komiteta Srbije je da se u gradu – domaćinu OI 2016. osvajačima medalja i perspektivnim sportistima, ali i stručnjacima, omogući da vide borilišta i provedu kvalitetno vreme u trening kampovima. Program rada napravili su treneri ovih sportista i dobri vremenski uslovi na početku sezone sigurno će pomoći da se dostigne prava forma za nastavak takmičarske godine.

Od 11. do 15. decembra i delegacija OKS, koju će predvoditi generalni sekretar Đorđe Višacki, boraviće u Riju na „Otvorenom danu za nacionalne olimpijske komitete“ koji Organizacioni komitet OI Rio 2016. organizuje za predstavnike svih nacionalnih olimpijskih komiteta. Domaćini žele da pomognu predstavicima NOK da vide dokle su stigle pripreme u svim delovima organizacije, ali će to biti i prilika za upoznavanje i sa članovima organizacionog tima u Riju sa kojima će biti u kontaktu do Igara 2016.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise