XS
SM
MD
LG

Šveđani golom razlike savladali Srbiju

Detalj sa meča - foto: @Nisse Nilsson

Na prvoj pripremnoj utakmici u Švedskoj, domaći tim savladao je mušku seniorsku reprezentaciju Srbije golom razlike 35:34 (17:19).

Za najkorisnijeg igrača srpske selekcije izabran je zamenik kapitena Mijajlo Marsenić koji je postigao pet golova, dok je Lukas Pelas sa dva pogotka više bio najkorisniji među Šveđanima.

Srbija je meč otvorila u sledećem sastavu: kapiten IlićRadivojevićPečmalbekĐorđićKukićNikolić i Cupara na golu. Veoma efikasan prvi deo igre i minimalan broj tehničkih grešaka rezultirali su konstantnom prednošću srpske ekipe u prvom delu igre. Redom su se u listu strelaca upisivali gotovo svi igrači koji su se našli na terenu, a na pauzu se otišlo pri vođstvu 19:17.

U drugom poluvremenu najpre su na teren izašli Vanja IlićRadivojevićMilosavljevićKukićNikolićPečmalbek i golman Bomaštar. Orlovi su održavali ranije stečenu prednost u prvih 15 minuta, a onda se razigrao upravo MVP švedskog tima, Pelas. Za pet minuta postigao je četiri pogotka i doneo izjednačenje Šveđanima. Učvrstili su domaći odbranu i tako dodatno otežali srpskom timu, te su u finišu meča izborili i pobedu.

Trener nacioalne selekcije Srbije, gospodin Toni Đerona, istakao je zadovoljstvo po završetku meča, uprkos krajnjem rezultatu.

Ponosan sam na svoj tim i prikazanu igru. Odlično prvo poluvreme, vodili smo sa dva gola razlike, ali nam je u drugom delu igre nedostajalo tečnosti u napadu, dok su oni povećali intenzitet u odbrani i dodatno nam otežali. Testirali smo različite akcije, u napadu i u odbrani, svi igrači su dobili minutažu i krajnji balans je pozitivan. Smatram da smo igrom zaslužili bolji rezultat. Ne želimo da gubimo, ali sam veoma zadovoljan prvom pripremnom utakmicom i ako ovako budemo igrali tokom prvenstva, možemo se ravopravno nositi sa bilo kojim protivnikom”, poručio je selektor Đeorona.