XS
SM
MD
LG

Vesti iz FSB

Održana je 5. sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Beograda kojom je predsedvao predsednik FS Beograda Marko Zdravković. Na početku zasedanja koje je sadržalo 18 tačaka Dnevnog reda članovi IO FSB su usvojili zapisnik sa prethodno održane sednice, a zatim verifikovali odluke sa 3. sednice Odbora za hitna pitanja FS Beograda.
Ovom sednicom je na neki način zaključena 2022. godina u aktivnostima FS Beograda i najavljen start prolećne polusezone u takmičenjima pod okriljem našeg saveza. Jedna od važnijih odluka koja je danas usvojena bila je ona koja se odnosila na sazivanje Prve redovne sednice Skupštine Fudbalskog saveza Beograda koja je zakazana za 27. februar 2023. godine.
Članovi IO FSB su usvojili nekoliko izveštaja kojim je zaključena 2022. godina, a to su Izveštaj o radu FSB sa Finansijskim izveštajem i Zaključkom Komisije FSB za finansijsko-materijalno poslovanje FS Beograda za 2022. godinu. U okviru ove tačke usvojeni su i još izveštaji o radu u protekloj godini sudijske i trenerske organizacije, izveštaj o raspoređivanju i utrošku sredstava gradskog budžeta za 2022. godinu  kao i izveštaj Nadzornog odbora FS Beograda o poslovanju saveza u protekloj godini.
U nastavku sednice su usvojeni Plan i program rada FS Beograda za ovu 2023. godinu i Finansijski plan za sredstva gradskog budžeta za 2023. godinu. Takođe su usvojeni izveštaj o popisu osnovnih sredstava i sitnog inventara FSB, izveštaj o popisu blagajne i popisu obaveza i potraživanja FSB zaključno sa 31.12.2022. godine i izveštaj o radu instruktorske službe FSS za FSB, a doneta je i odluka o planu nabavki za tekuću godinu.
Na ovom Izvršnom odboru bilo je još nekih važnih odluka, a jedna od njih je ona o dodeli novčanih sredstava seniorskim klubovima. Utvrđen je termin i određeni su učesnici narednog “Trofeja Beograda 2023” koji će se održati od 04 do 06. maja. 2023. godine u SC FS Beograda na Adi Ciganliji, a osim naših dečaka poziv je upućen i mlađim pionirima iz Ljubljane, Bratislave, Brna, Sarajeva i Soluna.
Uvertira u prolećni deo takmičarske sezone 2022/2023 je određivanje komesara za suđenje u Srpskoj ligi - grupa “Beograd”, pa će tu ulogu umesto dosadašnjeg Dejana Nedića od sada obavljati Željko Mohora. Novog komesara za suđenje imaće i Prva beogradska liga, a to će umesto Vladimira Tešića biti Zoran Krstić.
Komisija FSB za stadione i igrališta ima u sastavu novog člana, a to je Dragoljub Spasić. Doneta je i odluka o formiranju Komisije FSB za takmičenje, a usvojen je i predlog Skupštini FS Beograda sa izmenama i dopunama Statuta FS Beograda. Skupštini FS Beograda su upućena još dva predloga sa spiskom klubova za potvrdu u članstvu Fudbalskog saveza Beograda i spiskom klubova za isključenje iz članstva Fudbalskog saveza Beograda.
Na kraju 5. sednice IO FSB govorilo se o tekućim temama kao i budućim aktivnostima FSB a koje su najviše usmerene na početak prolećnog dela sezone u svim takmičenjima. Pod ovom tačkom generalni sekretar FSB Miloš Mirković je obavestio sve članove IO FSB o ostavci dosadašnjeg člana Stefana Babovića na mesto člana IO FSB.