XS
SM
MD
LG

Probuđeni Radnički gostuje "davljeniku"

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Fudbaleri Radničkog 1923 su ubedljivom pobedom nad kruševačkim Napretkom proteklog vikenda konačno uspeli da skrenu sa rezultatske stranputice, a sada će na gostovanju pretposlednjem timu Mocart Bet Superlige Srbije, ekipi Mladost GAT, u petak od 18 časova na stadionu "Karađorđe"u Novom Sadu, pokušati da dopišu nove prolećne bodove na svoj konto.

Posle sedam “sušnih” kola, Kragujevčani su minulog vikenda ponovo osetili slast trijumfa. Konačno je dobra igra, koju izabranici trenera Joksimovića u kontinuitetu prikazuju još od početka prolećnog dela sezone, dobila adekvatno rezultatsko pokriće, što svakako predstavlja veliku satisfakciju i za stručni štab i za same igrače, koji su i u momentima kada im nije išlo baš najbolje čvrsto verovali da su na ispravnom putu.

- Naravno da je atmosfera u ekipi sada za nijansu pozitivnija u odnosu na neki prethodni period, mada smo generalno mi i pre ove utakmice sa Napretkom čvrsto verovali u ono što radimo i znali da je samo pitanje trenutka kada će te naše dobre igre početi da prate i odgovarajući rezultati. Sigurno da je ova prva prolećna pobeda skinula određeni balast sa igrača i da im je ulila značajnu dozu samopouzdanja pred naredne izazove u prvenstvu – ne krije strateg “crvenih” Dejan Joksimović zadovoljstvo nakon prvog prolećnog trijumfa svoje ekipe.

Tri osvojena boda u utakmici sa Kruševljanima vratila su Kragujevčane u zonu plej-ofa, ali kako bi tu i ostali neophodno je da dođu do određenog rezultatskog kontinuiteta. Zbog toga je predstojeće gostovanje u Novom Sadu od izuzetne važnosti za izabranike trenera Joksimovića, koji imaju priliku da pokažu da sjajno izdanje protiv Kruševljana nije bilo samo trenutak inspiracije, već nagoveštaj boljih rezultata u nastavku prvenstva.

Predstojeći rival “crvenih”, ekipa Mladosti GAT, nalazi se u krajnje nezavidnoj poziciji na tabeli. Novosađani su trenutno drugi otpozadi, te su im bodovi u duelu sa Kragujevčanima preko potrebni kako bi sačuvali kakve-takve izglede u borbi za očuvanje superligaškog statusa. Novosadski superligaš je nedavno angažovao novog trenera, Nenada Lalatovića, koji je prošle sezone predvodio Kragujevčane do opstanka u ligi, a sada će to isto pokušati da učini i sa Novosađanima.

- Mladost GAT je klub koji je uložio dosta sredstava kako bi bio konkurentan u superligaškom rangu takmičenja. To se posebno odnosi na igrački kadar, s obzirom da su oni od letos doveli jedno četrdesetak novih igrača. Nedavnim angažovanjem Nenada Lalatovića za trenera pokazali su jasnu nameru da ostanu u ligi. Mislim da u tom pogledu nisu mogli da nađu bolje rešenje, s obzirom da je Lalatović dokazan trener, čiji se trenerski pečat mogao videti već na utakmici sa subotičkim Spartakom, koju su fudbaleri Mladosti odigrali sa velikom dozom energije i agresivnosti – smatra Joksimović.

S obzirom da će naspram sebe imati veoma motivisanog rivala, kome jednostavno “gori pod nogama” i koji je biti spreman da “izgine” na terenu ako treba kako bi se domogao preko potrebnih bodova, neophodno je da “crveni” pronađu način da pre svega energetski ispariraju domaćinu, kako bi onda njihov igrački kvalitet mogao da dođe do punog izražaja.

- Ključno je da verujemo u naš kvalitet i model igre, ali i da energetski budemo na mnogo višem nivou nego što je to bio slučaj u nekim prethodnim utakmicama. Iz tog razloga planiramo da malo „osvežimo“ ekipu i napravimo određene promene u sastavu, tim pre što ćemo sada imati nešto veći roster na raspolaganju, s obzirom da nam se pojedini igrači vraćaju iz povreda – otkriva Joksimović.

I zaista, Radnički 1923 će u Novom Sadu biti znatno kompletniji nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko kola. Posle duže pauze u ekipu se vraća Nigerijac Žofri Činedu, koji je zbog povrede propustio poslednjih nekoliko mečeva, dok će za mesto među stativama ponovo konkurisati mladi čuvar mreže Stojan Leković. Van stroja su i dalje iskusni Dragoljub Srnić i Brazilac Evandro da Silva, koji i dalje imaju problema sa povredama.

Direktan prenos utakmice najavljen je na Arena Sport 1 Premijum kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odložen snimak susreta.


Radnički (N) 1 : 0 Javor Matis
Čukarički 1 : 0 Partizan
Voždovac 1 : 3 TSC
Vojvodina 2 : 0 Novi Pazar
Radnik 1 : 0 Napredak
Mladost (L) 0 : 0 Mladost GAT
Kolubara 2 : 1 Spartak ŽK
Crvena zvezda 2 : 0 Radnički 1923
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 26 4 0 82
2 TSC 30 18 8 4 62
3 Čukarički 30 19 5 6 62
4 Partizan 30 17 6 7 57
5 Vojvodina 30 14 12 4 54
6 Novi Pazar 30 15 5 10 50
7 Voždovac 30 11 6 13 39
8 Radnički 1923 30 10 7 13 37
9 Kolubara 30 10 7 13 37
10 Napredak 30 8 7 15 31
11 Radnički (N) 30 7 8 15 29
12 Javor Matis 30 7 8 15 29
13 Spartak ŽK 30 5 10 15 25
14 Mladost (L) 30 4 11 15 23
15 Radnik 30 5 8 17 23
16 Mladost GAT 30 4 8 18 20