XS
SM
MD
LG

Proglašeni najbolji sportisti trsteničke opštine za 2022. godinu

Biljana Erić najbolja sportistkinja opštine Trstenik za 2022. godinu

U organizaciji Sportskog saveza opštine Trstenik i pod pokroviteljstvom opštine Trstenik i RTV Trstenik, u holu Doma kulture održana je tradicionalna sportska manifestacija izbor najboljih sportista, klubova i sportskih radnika ove opštine za 2022. godinu.

Na početku ovog skupa sve prisutne je pozdravio i izrazio dobrodišlicu Dejan Rakovac zamenik predsednice opštine Trstenik. Čestitao je najboljima na postignutim rezultatima i poželeo uspeha u novim takmičenjima. On je istakao da će se lokalna samouprava i dalje truditi da obezbedi što bolje uslove sportistima i sportskim klubovima kroz izdvajanje finansijskih sredstava iz opštinskog budžeta. Prisutnima se obratio čestitao postignute uspehe i podneo kraći izveštaj o aktivnostima predsednika Sportskog saveza opštine Trstenik Vladimir Savić. Odlukom petočlane komisije nagrade su dodeljene u osam kategorija a priznanja su uručili predstavnici lokalne samouprave, predsednik Sportskog saveza Trstenik Vladimir Savić i novoizabrani član opštinskog veća Trstenik zadužen za sport Nenad Perović.

Za najbolji sportski kolektiv trsteničke opštine za prošlu godinu proglašen je aero klub Trstenik, najbolji trener je Radovan Žunjanin, najbolji pionirski sportista je Andrija Nestorović fudbaler i atletičar, najbolji sportski radnik je Goran Bošković predsednik Aero kluba Trstenik. Najbolji juniorski sportista je Sofija Stojić karatistkinja KK ’’Prva petoletka’’, najuspešniji kadetski sportista je Nina Katić iz odbojkaškog kluba ’’Kneginja Milica’’.

Najbolja sportistkinja u prošloj godini je Biljana Erić, članica sportskog kluba obaranja ruke ’’Huk’’, dok je za najboljeg sportistu trsteničke opštine za prošlu godinu proglašen Dejan Sarić pilot u Aero klubu Trstenik prvak Srbije i državni reprezentativac.

Sportski savez je uručio zahvalnice i preduzećima i javnim ustanovama za pomoć i podršku u radu. Uručena su i specijalna priznanja zaslužnim sportistima i sportskim radnicima a posthumno priznanja su dodeljena bokseru Žarku Jaćoviću i treneru Vojkanu Mitroviću Šoletu koji su preminuli prošle godine. Priznanja su uručena i učenicima Osnovne škole ’’Živadin Apostolović’’ za izuzetne ostvarene rezultate u školskom takmičenju. Osim Mihajla Žunjanina specijalno priznanje dobio je i Milan Bajić. Priznanje je dobio i najmlađi takmičar u trsteničkoj opštini, petogodišnji karatista Vidan Sarić Đurđević ,član KK ’’Prva petoletka’’, za izuzetne rezultate u ovom sportu.