XS
SM
MD
LG

Marko "Roksa" Roksić je novi-stari šampion Srbije u eFootballu!

Foto: SESE

Neko bi rekao da ove godine nema mnogo iznenađenja, ali kako da bude kada su naši šampioni ovako dobri! Nakon iNationa i Vlade Stankovića, Srbiju će na Svetskom IeSF prvenstvu takođe predstavljati jedno vrlo dobro poznato lice – Marko ”Roksa” Roksić, koji je po drugu godinu zaredom šampion Srbije!

Kvalifikacije su ove godine bile podeljene u dva dela. Prvog dana smo se igrali u onlajn formatu, preko kojeg su četiri najbolja takmičara obezbedila plasman na LAN, gde su ih već čekali Djole95, Kepa, Boki Todor i naravno Roksa.

U subotu 25. marta kao pobednici izašli su Aca94, PerunThunderGod, STOSKOVIC77 i Football Hunter4.

Na turniru su se okupili najbolji igrači iz Srbije. Gledali smo veliki broj neizvesnih mečeva, ali je već u startu bilo evidentno da je u ovom trenutku Marko Roksić daleko ispred konkurencije. Nije svaki put bio ubedljiv, ali kada je bilo najvažnije, igrao je bez greške.

U velikom finalu sastao se sa dobrim prijateljem i starim rivalom, Kepom, koji za razliku od prošle godine nije uspeo da mu se suprotstavi. U oba meča je Roksa bio ubedljiv, pa je tako po drugu godinu zaredom dobio priliku da predstavlja našu zemlju na Svetskom IeSF Šampionatu.

IeSF će ove godine najbolje esportiste širom sveta ugostiti u Rumunskom gradu Jašiju, a sam turnir će se odigrati nešto ranije nego što smo navikli, i to od 24. avgusta do 4. septembra.

Za organizaciju kvalifikacija zadužen je Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE), jedini zvanični srpski savez esporta koji domaće esportiste već godinama sprema za Svetski Esports Šampionat.

Izvor: RUR