XS
SM
MD
LG

Fudbaleri Radničkog 1923 nastavljaju borbu za plej-of: Pobeda nad Subotičanima obaveza za Jokismovićeve izabranike

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Nakon kraćeg predaha, utakmicama 28. kola nastavlja se takmičenje u Mozzart Bet Superligi Srbije. Fudbaleri Radničkog 1923 u subotu od 14 časova na svom "Čika Dači" dočekuju subotički Spartak u jednoj od ključnih utakmica za plasman u plej-of.

Šumadinci su sa dve uzastopne pobede, protiv kruševačkog Napretka i ekipe Mladost GAT, pokazali da su u potpunosti prevazišli period rezultatske krize sa početka prolećnog dela prvenstva i da su rešeni da istraju u daljoj borbi za plasman u plej-of.

"Crveni" su trenutno na osmoj poziciji prvenstvene tabele sa identičnim brojem bodova kao i devetoplasirana Kolubara iz Lazarevca, pa je već sada jasno da između ove dve ekipe treba tražiti poslednjeg učesnika plej-ofa. Kragujevčani su u blagoj prednosti zbog bolje gol-razlike i međusobnog skora u duelima sa Lazarevčanima, ali su isto tako svesni da bi svaki izgubljeni bod u poslednje tri utakmice osnovnog dela prvenstva mogao da ih spusti “ispod crte”.

Zbog toga je pobeda u predstojećem duelu sa subotičkim Spartakom apsolutni imperativ za izabranike trenera Dejana Joksimovića, koji praktično drže ključeve učešća u plej-ofu u svojim rukama. Mada su se jesenas sa gostovanja na severu Bačke vratili sa sva tri osvojena boda (2:1), sigurno je da Kragujevčanima neće biti nimalo lako da po drugi put u sezoni savladaju Subotičane, koji u prestonicu Šumadije stižu predvođeni novim trenerom Milanom Milanovićem, iskusnim stručnjakom sa dugogodišnjim superligaškim stažom, kome je poveren zadatak da popularne “golubove” uvede u mirnu luku opstanka. Da su Subotičani “tvrd orah” pokazuje podatak da su u poslednje četiri utakmice primili samo dva gola, tako da će Šumadinci morati da ulože dodatni napor kako bi probili čvrst gard ekipe sa severa Bačke.

- Jako bitna utakmica za nas. Spartak je veoma talentovana ekipa, koja u svojim redovima ima nekolicinu igrača koji su u stanju da svojim individualnim kvalitetom naprave razliku na terenu. Tu pre svega mislim na ofanzivni deo ekipe, gde imaju nekoliko veoma kvalitetnih i talentovanih pojedinaca, kao što su Luka Bijelović, Nikola Srećković, Petar Stanić i novopečeni reprezentativac Gane Ado. Baš kao i pred naš prethodni duel u Subotici, oni i u ovu utakmicu ulaze sa novim trenerom, što može da izazove određenu pozitivnu reakciju kod igrača. Ipak, mi smo uspeli da ih dobijemo u prethodnoj utakmici, pa se iskreno nadam da ćemo to ponoviti i ovoga puta – osvrnuo se strateg Radničkog 1923 Dejan Joksimović na kvalitete predstojećeg rivala.

Jasno je Kragujevčanima da isključivo od njih samih zavisi da li će nastaviti uzlazni trend rezultata i uvećati svoj bodovni saldo.

- Ključno je da od prvog minuta uspostavimo kontrolu nad posedom lopte, kako ne bismo dali priliku igračima Spartaka da se razigraju. Sigurno da nas očekuje jedna jako zahtevna utakmica, ali isto tako moramo biti svesni da se mi pitamo i da od nas samih isključivo zavisi konačan ishod utakmice. U dobrom smo ritmu, vezali smo dve pobede u nizu i nadam se da ćemo uz još jednu kvalitetnu partiju doći do povoljnog rezultata, koji bi nas približio ostvarenju našeg cilja, a to je plasman u plej-of – naglašava Joksimović i dodaje da su svi igrači, osim već duže vreme povređenog Dragoljuba Srnića, u konkurenciji za predstojeću utakmicu.

Ono što je važno napomenuti, to je da će za utakmicu protiv Spartaka u prodaju biti puštene samo ulaznice za zapadnu tribinu, koje će se prodavati na biletarnici ispred ulaza na južnu tribinu stadiona "Čika Dača" u subotu od 12 časova, dok će istočna tribina biti rezervisana isključivo za učenike kragujevačkih osnovnih škola i članove mlađih selekcija Radničkog 1923.

S obzirom na važnost ove utakmice, kao i narednog duela sa Radničkim iz Niša, koji je na programu idućeg četvrtka od 16 časova takođe na stadionu "Čika Dača", uprava kragujevačkog superligaša je u želji da privuče što je moguće veći broj gledalaca donela odluku da kupljena ulaznica za utakmicu protiv Spartaka važi i za predstojeći duel sa Nišlijama. To znači da će pristalice kragujevačkog kluba za simboličnu cenu od 300 dinara, koliko iznosi karta za zapadnu tribinu, moći da gledaju obe prvenstvene utakmice.

Očekuje se da pristalice Radničkog 1923 prepoznaju trenutak i da pruže zdušnu podršku “crvenima” u dve verovatno presudne bitke u borbi za plasman u plej-of.

- Pozvao bih ovim putem naše navijače da u što većem broju podrže ove momke u naredne dve utakmice jer su to oni igrama koje su prikazali u dosadašnjem delu prvenstva u potpunosti zaslužili - apeluje šef struke "crvenih" Dejan Joksimović.

Direktan prenos utakmice sa Subotičanima najavljen je na Arena Sport 3 Premijum kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odložen snimak susreta.


Radnički (N) 1 : 0 Javor Matis
Čukarički 1 : 0 Partizan
Voždovac 1 : 3 TSC
Vojvodina 2 : 0 Novi Pazar
Radnik 1 : 0 Napredak
Mladost (L) 0 : 0 Mladost GAT
Kolubara 2 : 1 Spartak ŽK
Crvena zvezda 2 : 0 Radnički 1923
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 26 4 0 82
2 TSC 30 18 8 4 62
3 Čukarički 30 19 5 6 62
4 Partizan 30 17 6 7 57
5 Vojvodina 30 14 12 4 54
6 Novi Pazar 30 15 5 10 50
7 Voždovac 30 11 6 13 39
8 Radnički 1923 30 10 7 13 37
9 Kolubara 30 10 7 13 37
10 Napredak 30 8 7 15 31
11 Radnički (N) 30 7 8 15 29
12 Javor Matis 30 7 8 15 29
13 Spartak ŽK 30 5 10 15 25
14 Mladost (L) 30 4 11 15 23
15 Radnik 30 5 8 17 23
16 Mladost GAT 30 4 8 18 20