XS
SM
MD
LG
03.04.2023 Stevan Davidović

Na kung fu turniru u Novom Bečeju učestvovalo preko 150 takmičara

Osvajači medalja iz Kumana - foto: SU "2. oktobar" Kumane

U organizaciji Sportskog udruženja "2. oktobar" iz Kumana i Kung fu vu šu saveza Vojvodine, u sportskoj hali u Novom Bečeju, održano je otvoreno prvenstvo Srbije u kung fu vu šu sportu "Kumane 2023", na kojem je učestvovalo preko 150 takmičara iz 15 klubova. Takmičenje su otvorili predsednik kluba organizatora Siniša Medić i predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović. Održan je veliki broj borbi u svim kategorijama, a sve su protekle bez povreda, što je za ovako masovno takmičenje i najznačajnije.

Za najuspešnijeg juniora proglašen je Branko Vulićević, član KBS Kaluđeri iz Beograda, a u seniorskoj konkurenciji Luka Milić, član KBS "Fight club gyw 13" iz Novog Sada. Posebno priznanje organizator je dodelio KBS Kaluđeri iz Beograda, koji je na ovom prvenstvu, bio najmasovniji, sa 40 takmičara.

Sudije Otvorenog prvenstva Srbije - foto: SU "2. oktobar" Kumane

Oba predstavnika iz novobečejske opštine (SU "2. oktobar" iz Kumana i KBS Jedinstvo iz Novog Bečeja) imali su zapažen uspeh. Ekipa iz Kumana osvojila je 18 medalja (3 zlatne, 13 srebrnih i 2 bronzane), a Jedinstvo iz Novog Bečeja 5 (4 zlatne i 1 srebrna). Zlatne medalje osvojili su Milijana Medić (2007), Teodora Antić (2011) i Aleksa Teodorović (2011), svi iz Kumana, kao i Enita Behramaj (do 56 kg), Miloš Nićin (do 75), Luka Marčićev (do 65) i Stefan Kimpanov (do 75 kg) iz novobečejskog Jedinstva.

Nikola Medić i Branko Vulićević - foto: SU "2. oktobar" Kumane

Piše: Stevan Davidović