XS
SM
MD
LG

Vodeći dvojac pobeđuje i ratuje saopštenjima, na Bulbulderu borba "prsa u prsa", mogu li "Optičari" zaustaviti "Romantičare"?

U “Beogradu” se zakuvalo kad je trka za naslov u pitanju. Dve vodeće ekipe pored borbe na terenu, “ratuju” saopštenjima i okrivljuju jedni na druge za navodne neregularnosti. Tamo gde ima dima, ima i vatre, tako da je pod lupu došla utakmica između OFK Beograda i Sinđelića, kojom će se pozabaviti Komisija za integritet FSB, dok je potpredsednik BASK-a, Nenad Paunović, zbog neprimerenih izjava posle susreta sa “Romantičarima”, udaljen iz fudbala na šest meseci. “Bulkama” zbog administrativnog propusta preti oduzimanje bodova. Oba takmaca, i Zemun i OFK Beograd, bila su sigurna u prethodnom kolu i kao domaćini upisali nove bodove i još više se udaljili od konkurenata. Obrenovčani su pobedom nad Torlakom poslednje mesto prepustili Borcu. “Studenti” nastavljaju sa uspesima, Borčani se stabilizuju, dok “hemičari” još nemaju pobedu u nastavku.

U narednom 21. kolu dve utakmice se igraju u petak, na Novom Beogradu i Starom sajmištu.

Mladi sastav Brodarca domaćin je Jedinstvu, nalaze se u pozitivnoj seriji (tri pobede i remi), i pored Save su uspešni. Uvek igraju otvoreno, napadački i dojučerašnji omladinci se sa uspehom kale u seniorskom uzrastu. Trener gostiju, Dejan Mitrović istakao je da ima malo kvaliteta u ligi i sve se svodi na greške i propuste rivala. “Daj mi dobru ekipu, pa da vidiš kakav sam trener”, njegova je konstatacija.

Dve ugrožene ekipe, Ušće i BSK Borča, na tabeli dele 13. i 14. mesto sa po 21 bodom. Domaćin ima polovičan učinak, promenili su sastav i sa iskusnim Govedaricom i Trajkovićem uspešniji su nego jesenas. Borčani dolaze iz dobrog ritma (četiri kola bez poraza), igraju tvrdo, disciplinovano i osokoljeni dobrim rezultatom na Bulbudercu i protiv Teleoptika, nadaju se novim bodovima.

Subota je rezervisana za duele u Zemunelu, Bariču i Bežaniji.

Derbi se igra u Zemunelu, gde “Romantičari” jurišaju na nove bodove kako ne bi zaostali u trci za Zemuncima. “Optičari” su se stabilizovali posle serije poraza i pobedom i remijem ostali su na šestom mestu. Gosti su u seriji od pet pobeda i najuspešniji su na strani (21 bod). Golovima iskusnog Kaluđerovića i Mićića u uvodnim minutima rešili su utakmicu protiv Zvezdare. Da li će mladost Partizanove filijale uspeti da odoli iskusnim i furioznim gostima ostaje da se vidi.

Prva iskra protiv uspešnog Studentskog grada traži prvu prolećnu pobedu. Tri boda je skromna zaliha za tako kvalitetan sastav, koji je pred nastavak gajio visoke ambicije. Na drugoj strani, “studenti” su po rezultatima u prethodnih pet kola odmah iza vodećeg dvojca (12 bodova). Zanimljivo je istaći da su treneri Blažo Bulatović i Goran Janković vodili jednu i drugu ekipu, tako da među njima nema tajni.

Torlak je u seriji od tri poraza i pali su na tabeli. Teško će protiv vodećeg Zemuna prekinuti negativan niz, jer po pravilu bolje igraju na gostovanjima nego na privremeno domaćem terenu na Adi. Ekipa iz Gornje varoši sa podjednakim uspehom igra na oba polja, tako da su motivisani da nastave uspešan niz. Visoko su porazili kvalitetan tim Brodarca zahvaljujući raspoloženom Mikanu, strelcu tri gola, od koga se mnogo očekuje.

U Obrenovcu, Lazarevcu i na Bulbudercu, u nedelju, odigraće se preostali susreti.

Radnički je pobedom nad Torlakom fenjer prepustio Borcu. Upisali su u nastavku dve pobede i borbu za opstanak učinili izvesnijom. Imaju kvalitetniji tim u odnosu na sumornu jesen i trenera Stojadinovića, stručnjaka sa jasnom vizijom. Namerili su se na čvrst i homogen tim Budućnosti, koji su tri kola bez poraza, poslednji duel sa “orlovima” odigrali su bez golova.

Zvezdara je brzo “prosula” bodove i sve su dalje od vodeće pozicije. Jesenas im je sve išlo od noge, sada nemaju ni sportske sreće. Zbog administrativne greške preti im oduzimanje tri boda iz duela sa Jedinstvom. Više se nalaze u krizi rezultata nego igre, to su potvrdili na prethodnim utakmicama. Dva brza gola u prvih sedam minuta na Karaburmi bili su uvod u novi neuspeh. Smatraju da su oštećeni za nedosuđeni jedanaesterac. Respektuju sledećeg rivala sa Careve ćuprije, za koga rekoše da je igrački i organizaciono ispred svih u ligi. Biće to kako rekoše, borba “prsa u prsa”, kvalitetna predstava začinjena golovima.

Borac je otpisan i prežaljen, tako da im se ne daju veće šanse u duelu sa promenljivim “orlovima”. Nemaju kvalitet, ni igru, kako bi mogli ozbiljnije da se nose sa rivalima. Sinđelić teško prima i daje golove, i bod osvojen u Dobanovcima mnogo znači na planu samopouzdanja.


Budućnost 6 : 0 Prva iskra
Ušće Novi Beograd 0 : 1 Brodarac
Teleoptik 3 : 0 Torlak
Zvezdara 2 : 5 Radnički (O)
Borac 0 : 1 Zemun
Sinđelić 1 : 1 Jedinstvo
BASK TEK 1 : 3 Studentski grad
OFK Beograd 3 : 0 BSK Borča
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Beograd 30 19 10 1 67
2 Zemun 30 21 4 5 67
3 Teleoptik 30 15 7 8 52
4 Zvezdara 30 12 8 10 44
5 Brodarac 30 12 8 10 44
6 Budućnost 30 10 10 10 40
7 Jedinstvo (-4) 30 10 12 8 38
8 BASK TEK (-4) 30 10 10 10 36
9 Prva iskra 30 9 9 12 36
10 Torlak 30 11 3 16 36
11 Radnički (O) 30 10 6 14 36
12 Studentski grad 30 11 3 16 36
13 Ušće Novi Beograd 30 9 8 13 35
14 Sinđelić (-4) 30 9 11 10 34
15 BSK Borča (-9) 30 6 14 10 23
16 Borac 30 3 3 24 12