XS
SM
MD
LG

Gradske lige Šapca: Za vikend na programu 14. kolo

Praznični fudbalski vikend u GFL Šabac otvoriće se subotnjim utakmicama Savacium Proleter i Metaloplastika Partizan, ujedno i jednim od derbija GFL Mačva. Drugi meč takve važnosti igraće se sutradan u Jelenči gde će domaći Jelen ugostiti Varnu . Nešto lakši zadatak, ali na teškom gostovanju, očekuje Slogu koja će putem Culjkovića. Proleter će bodove tražiti u malom gradskom okršaju protiv Savaciuma na Gradskom stadionu. Na drugoj strani, u GFL Pocerina, derbijem se može smatrati meč Korman Zablaće. Tu je i zanimljiv komšijski susret između Borca BTG i Mladosti Sv., dok će Rankovac i Galeb ugostiti Rudar DCR, odnosno Bojić.

Subota nam dakle donosi dve utakmice, ali pošto se igraju na istom terenu jasno je da satnica ne može biti ista. Savacium i Proleter igraće u 13.30, a Metaloplastika i Partizan u 16.00. Standardnih 11.00 jeste nedeljni termin. Slobodan praznični vikend imaće fudbaleri Rome.

U nastavku članka pogledajte termine i parove svih utakmica, kao i pojedinačne najave.

Gradska fudbalska liga “MAČVA”

Subota, 13.30 (Šabac – Gradski stadion): Savacium – Proleter
Subota, 16.00 (Šabac – Gradski stadion): Metaloplastika – Partizan
Nedelja, 11.00 (Culjković): Culjković – Sloga
Nedelja, 11.00 (Jelenča): Jelen – Varna
Slobodan je FK "Roma – Odžino selo" iz Pocerskog Pričinovića.

Gradska fudbalska liga “POCERINA”

Nedelja, 11.00 (Nakučani): Rankovac – Rudar DCR
Nedelja, 11.00 (Mala Vranjska): Jedinstvo – Mladost Sl.
Nedelja, 11.00 (Cerovac): Galeb – Bojić
Nedelja, 11.00 (Korman): Korman – Zablaće
Nedelja, 11.00 (Batalage): Borac BTG – Mladost Sv.


Metaloplastika – Partizan (1–1–8, 10:39 gol razlika)

Da li je nepunih nedelju dana dovoljno fudbalerima Metaloplastike da se oporave od teškog poraza usled velikog preokreta Sloge, ili će biti ipak biti spremni za novi izazov i zahuktali Partizan – videćemo prvog dana vikenda. Sam pogled na međusobni skor jasno govori koliko su Drenovčani tradicionalno neugodan rival po Šapčane, ma gde god da su se dueli igrali. Razlika između ekipa je zapravo razlika jednog trijumfa, tako da je ulog i više nego jasan, a i ostali takmaci čekaju svoje prilike.

Culjković – Sloga (3–1–4, 17:19)

Nije Culjković još uvek probio dvocifrenu granicu bodova, ali su uvek bili neugodan protivnik kod kuće. U goste im stiže Sloga koja se za dve runde probila do treće pozicije i u zavisnosti od rezultata u 14. kolu, taj napredak može da se i nastavi. Treba napomenuti da u pet poslednjih međusobnih utakmica Sloga nije poražena, sa četiri ostvarene pobede i jednim remijem.

Jelen – Varna (10–1–4, 47:21)

Razvoj dešavanja u prošlom kolu Varna je gledala sa strane, ali nakon pauze sledi veliko iskušenje u vidu vodećeg Jelena, i to na gostujućem terenu. Da im Jelenča nimalo ne odgovara govori i podatak da su na svih sedam utakmica doživeli poraz, sa gol razlikom od čak 32 prema 2. Ipak, prva dva prolećna kola upućuju na to da je Jelen ranjiv i na domaćem terenu, samo je pitanje da li Varna može da primeni Partizanov recept.

Savacium – Proleter (0–1–0, 2:2)

Mali gradski derbi odigraće Savacium i Proleter, koji su se dogovorili da svoj meč ipak odigraju u subotu umesto u nedelju. Nakon dva uzastopna poraza Proleter će teško uspeti da nadoknadi zaostatak za ostalima u vrhu tabele, međutim, nije nemoguće imajući u vidu ovogodišnju sezonu. Inače, obe ekipe susret dočekuju bez osvojenog boda u nastavku takmičenja, tako da će neko svakako prekinuti tu seriju. Možda čak i oba tima, obzirom da su tokom jeseni u Kasarskim livadama odigrali nerešeno – 2:2.


Rankovac – Rudar DCR (3-0-0, 15:3)

Drugu uzastopnu utakmicu u Nakučanima odigraće Rankovac sa željom da odbrane drugo mesto koje trenutno zauzimaju. I ovoga puta dočekuju ekipu sa teritorije opštine Koceljeva, i to onu koja je trenutno u najboljoj formi i rezultatskom naletu. U Donjem Crniljevu bilo je neočekivano ubedljivo i lako za Rankovac (6:1).

Јedinstvo – Mladost Sl. (5-2-7, 27:35)

Četiri poraza su između sebe, Jedinstvo i Mladost Sl., sakupili u nastavku prvenstva, tako da je međusobni meč dobar način za skretanje sa te putanje. Kad se već pominje “međusobni”, taj odnos je u korist Mladosti, mada je u prvom delu u Slatini bilo 1:3. Dosta dugo vremena tim iz Male Vranjske držao je solidno peto mesto, ali su je u prošlom kolu “prepustili” Zablaću, dok je Mladost prikovana za poslednje mesto.

Galeb – Bojić (4-0-1, 18:6)

Iako bodovni saldo Bojića broji tek 10 bodova, njihova odbrana nas nije navikla da dopusti pet golova u utakmicama protiv ekipa iz sredine tabele. Takav nastup ne ohrabruje pred naredno gostovanje u Cerovcu obzirom da je Galeb najefikasniji tim na domaćem terenu. Međutim, uvodno kolo i poraz od Rudara (3:5) pokazali su da gosti mogu da dođu do svojih prilika. Pobeda protiv Mladost iz Slatine i eventualna protiv Bojića bi bili dobar zamah za domaće, jer će uslediti dueli sa mnogo težim rivalima.

Korman – Zablaće (3-0-4, 13:8)

Dva uzastopna vikenda Korman provodi igrajući kod kuće, mada bi možda ipak i radije igrali na strani gde imaju maksimalan učinak, dok na svom nisu bili tako ubedljivi, pre svega u poslednja dva meča – Bojić (2:0) i Borac (1:0). Timovi ulaze u utakmicu u odličnom ritmu i sa trijumfima u prva dva prolećna kola, a posebno impresivan je podatak da su gosti na tim mečevima postigli čak 12 golova. To možda i ne brine odbranu Kormanu, najbolju u obe lige sa tek sedam primljenih golova.

Borac BTG – Mladost Sv. (4-3-5, 28:25)

Mladost će u prvih pet prolećnih kola odigrati sve derbije, uključujući i ovaj sa komšijama. Tabela definitivno favorizuje goste, ali komšijski susreti su sami po sebi posebni i rezultati znaju da odudaraju od tabelarnih razlika. O tome govori i onaj prethodni odigran 1. oktobra prošle godine. Vodio je Borac sa 2:1 do 79. minuta, ali su kroz narednih devet minuta ostali bez ičega i utakmica je završena 4:2 za Svileuvčane.

Izvor: ofssabac.org.rs

Korman 1 : 1 Rankovac
Mladost (Sv) 3 : 0 Bojić
Borac BTG 7 : 1 Mladost (Sl)
Rudar 3 : 3 Zablaće
Jedinstvo 1 : 2 Galeb
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Korman 18 15 1 2 46
2 Rankovac 18 12 2 4 38
3 Mladost (Sv) 18 10 4 4 34
4 Galeb 18 11 0 7 33
5 Zablaće 18 9 3 6 30
6 Jedinstvo 18 8 0 10 24
7 Rudar (-1) 18 7 2 9 22
8 Bojić (-1) 18 5 1 12 15
9 Borac BTG 18 4 1 13 13
10 Mladost (Sl) (-1) 18 1 2 15 4