XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Baranj četvrti na "Božićnom turniru" u Vrbasu

VRBAS, 5. decembar (Info centar).- Srpski reprezentativac, kuglaš Beograda Čongor Baranj, osvojio je četvrto mesto sa 652 čunja na „Božićnom turniru“ u Brbasu na kuglani SFK „Drago Jovović“. Baranj je prošle godine bio drugi.

Prva tri mesta pripala su kuglašima mađarskog šampiona Segedina. Posebno je dobro igrao pobednik Levente Kakuk koji je sa 704 čunja oborio rekord kuglane (stari 679, Vilmoš Zavarko – Srbija). Drugo mesto sa 672 čunja pripalo je Žomboru Zapletanu, dok je treći bio Norbert Kiš sa 657 čunjeva.

Svetski rekorder (728 čunjeva) Vilmoš Zavarko, koji je branio titulu na ovom turniru, zauzeo je sa 648 čunjeva peto mesto, a među prvih osam koji su i osvojili vredne nagrade organizatora kluba Vrbas, su i šestoplasirani Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos) sa 635, sedmoplasirani Arpad Antal (Beograd) 628 i osmoplasirani Nemanja Galić (Kozara, Gradiška- Republika Srpska) sa 625 čunjeva.

Učestvovalo je 95 igrača, a 28 posle kvalifikacija plasiralo se u finale. U konkurenciji neregistrovanih igrača pobedio je Miodrag Jovović sa 592 čunja ispred Milana Tulića sa 551 čunjem i Miroslava Raičevića sa 523 čunja.

Nagrade su uručili predsednik Opštine Vrbas Milan Stanimirović, predsednik Kuglaškog saveza Srbije i potpredsednik Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC Uroš Dragojlović i predsednik kluba Vrbas Miodrag Jovović.