XS
SM
MD
LG

Gradske lige Šapca: Za vikend na programu 15. kolo

Četvrti aprilski vikend, i isto toliko prolećnih kola u šabačkim gradskim ligama. Otvaranje 15. po redu runde pripašće meču u Varni, gde će istoimena ekipa dočekati Savacium. Kad već pominjemo GFL Mačva, epitet derbija kola pripisuje se malom gradskom duelu Proletera i Metaloplastike. Sa druge strane, u GFL Pocerina, derbi će se igrati u Cerovcu. Galeb nije u prepoznatljivoj formi, a sleduje im čitav niz teških mečeva, počev od vodećeg Kormana. Veoma zanimljiv duel možemo očekivati i u paru Zablaće – Mladost Sv.

Dakle, u subotu će se igrati samo jedna, a u nedelju većinskih osam utakmica. Subotnji termin biće 16 časova i 30 minuta, dok su one u nedelju zakazane za standardnih prepodnevnih 11 časova. Jedina slobodna ekipa je naravno iz GFL Mačva, i to prvoplasirani Jelen.

Gradska fudbalska liga “MAČVA”

Subota, 16.03 (Varna): Varna – Savacium
Nedelja, 11.00 (Šabac – Kasarske livade): Proleter – Metaloplastika
Nedelja, 11.00 (Drenovac): Partizan – Culjković
Nedelja, 11.00 (Duvanište): Sloga – Roma

Slobodan je FK “Jelen” iz Jelenče.

Gradska fudbalska liga “POCERINA”

Nedelja, 11.00 (Batalage): Borac BTG – Rankovac
Nedelja, 11.00 (Zablaće): Zablaće – Mladost Sv.
Nedelja, 11.00 (Cerovac): Galeb – Korman
Nedelja, 11.00 (Bojić): Bojić – Jedinstvo
Nedelja, 11.00 (Slatina): Mladost Sl. – Rudar DCR

NAPOMENA: FK "Mladost" iz Slatine je pod suspenzijom zbog neizmirenja obaveze prema službenim licima sa utakmice 13. kola. Ukoliko te obaveze ne izmire na vreme, njihova utakmica u nedelju se neće igrati.

Varna- Savacium (1–0–0, 5:0 gol razlika)

Kao što je i poenuto, ovom utakmicom započinjemo vikend u šabačkim gradskim ligama. Varna igra veoma dobro kod kuće gde je neporažena sa četiri pobede i samo jednim remijem. Jedan remi na strani ima i Savacium, međutim, kolona pobeda je prazna nasuprot one sa porazima gde ih imaju isto koliko i Varna pobeda. Pored toga, u Šapcu je bilo 0:5 za Varnu što ih jasno čini favoritom ovog susreta.

Proleter – Metaloplastika (1–0–2, 8:10)

Nakon jednog, Proleter će odigrati i drugi mali gradski derbi, s tim da će sa suprotne strane biti znatno jači i motivisaniji protivnik nego prošle nedelje – Metaloplastika. Usled samo jednog osvojenog boda u tri utakmice, Proleter je najverovatnije izgubio šansu da se bori za jedno od prva dva mesta od kojih je udaljen čak sedam, odnosno osam bodova. Metaloplastika nije imala previše dobrih partija u gostima, što će morati da promene ako žele da zadrže svoju poziciju.

Partizan – Culjković (6–2–1, 36:22)

Tradicionalno efikasni duel, sa prosekom od skoro 6,5 golova po meču. Pored povoljnog odnosa, Partizan je takođe pobedio i u sva četiri međusobna susreta u Drenovcu. Partizan je verovatno u istom položaju kao i Proleter jer imaju šest bodova manje od drugoplasirane Metaloplastike, a do kraja sezone ostalo im je da odigraju još pet utakmica.

Sloga – Roma (2–1–1, 11:9)

Sloga će u nedelju ugostiti poslednju ekipu Rome, gde će nastojati da nastavi svoj prolećni niz uspeha. Domaćin je pobedio u svih pet mečeva u Duvaništu, no zanimljivo je da su sve one ostvarene sa samo jednim golom razlike.


Borac BTG – Rankovac (1-0-2, 7:11)

Dva uzastopna vikenda vezaće Borac kako nisu prinuđeni na putovanje. Posle komšija, u goste im i ovoga puta stiže još jedna ekipa sa visokim ambicijama – Rankovac. Borac je čitav svoj bodovni saldo ostvario kod kuće (3-1-1), tako da bi mogli predstavljati tešku prepreku za tim iz Nakučana. Tokom jeseni bilo je ubedljivih 6:1 za goste, tako da domaćima ne bi trebalo manjkati motivacije za pozitivnim ishodom.

Zablaće – Mladost Sv. (7-0-4, 27:21)

Treću uzastopnu utakmicu kao gost odigraće Mladost iz Svileuve u vikendu pred nama. Biće to na terenu odakle su se u svih pet navrata vraćali poraženi. Zablaće igra odlično u drugom delu, i to pored poraza prošlog vikenda protiv Kormana kojeg su namučili. U Svileuvi je bilo visokih 5:1 za Mladost.

Galeb – Korman (8-2-8, 34:35)

Galeb trenutno ne liči na ekipu koja je nanela jedini poraz Kormanu. Imaju četiri boda zaostatka za Rankovcem i težak raspored. Od tada, lider je vezao osam uzastopnih pobeda uz šta je došla i komforna prednost u odnosu na rivale. Korman ima najbolji učinak kao gost, zapravo maksimalan iz šest utakmica.

Bojić – Jedinstvo (4-2-4, 19:22)

U prošlom kolu Jedinstvo se vratilo na peto mesto koje je toliko dugo držalo, sa samo tri boda minusa od naredne dve ekipe. Sada će se sastati sa raspoloženim Bojićem koji je u tri prolećna kola ostvario dva uspeha, koliko je imao za ceo prvi deo. Međusobni odnos trenutno razdvaja samo gol razlika, samo što su u pet mečeva na strani, obe ekipe izdejstvovale samo jedan bod.

Mladost Sl. – Rudar DCR (0-2-3, 6:15)

Iako ovo predstavlja susret ekipa iz donjeg dela tabele, tim iz Donjeg Crniljeva, za razliku od Mladosti, ima bolje mogućnosti da napreduje na njoj, naročito uz povoljan rezultat u Slatini. U pet utakmica Rudar nije doživeo poraz od Mladosti, uz ubedljiv jesenji trijumf od 7:2.

Izvor: ofssabac.org.rs

Partizan 7 : 2 Varna
Sloga 4 : 0 Jelen
Culjković 0 : 3 Metaloplastika 2006
Roma - Odžino selo 0 : 3 Savacium
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Metaloplastika 2006 (-1) 16 12 2 2 37
2 Sloga (-3) 16 13 0 3 36
3 Jelen 16 9 3 4 30
4 Culjković 16 6 3 7 21
5 Partizan 16 6 1 9 19
6 Proleter 16 5 3 8 18
7 Varna (-4) 16 6 1 9 15
8 Savacium 16 4 2 10 14
9 Roma - Odžino selo 16 3 1 12 10