XS
SM
MD
LG

Plej-aut startuje sutra ispod Vršačkog brega, domaćinima slađi deo kolača?

Foto: prvaliga.rs

Plej-aut Mozzart Bet Prve lige startuje sutra utakmicom između OFK Vršca i Trayala. Domaćina su minuti delili od velikog iznenađenja i pobede nad Železničarom, koji je iz ponovljenog jedanaesterca stigao do boda. Za razliku od prvog dela sezone, prvoligaš iz Banata je prolećni deo odigrao slabije (sedam poraza) i umesto da razigravaju sa najboljim ekipama, boriće se za opstanak. U odnosu na ostale rivale imaju izvesnu bodovnu zalihu i biće u prilici da odigraju četiri utakmice ispod Vršačkog brega. Prvi na redu su Kruševljani, sa kojima su pre mesec i po dana u gostima odigrali bez golova. Gosti imaju teži raspored, nisu dostigli željeni nivo forme i pitanje je koliko fizički i grački mogu odigrati veliki broj utakmica u krattkom vremenskom roku.

Metalac će kraj Despotovice ugostiti Rad u borbi za beg iz opasane zone. Proteklog vikenda su odigrali turbulentan meč sa Užičanima, sa obiljem golova. Zahvaljujući iskusnom dvostrukom strelcu Milinkoviću uspeli su da preokrenu rezultat i pobedom zauzmu mesto u doigravanju koje im obezbeđuje utakmicu viška u Gornjem Milanovcu. Rad, koji se nalazi u neuporedivo težem položaju, u međuvremenu se rastao od Igora Savića, trećeg trenera, koga je nasledio tandem Zvezdan Stefanović i Goran Serafimović. Dolazak neafirmisanih stručnjaka može biti znak da su se odrekli borbe za opstanak. “Građevinari” su proleće odigrali neuporedivo bolje, ali zbog velikog broja nerešenih utakmica, nisu uspeli da izbrišu bodovni deficit iz prvog dela prvenstva.

Vodeća GFK Sloboda je domaćin Loznici i bodovi su neophodni jednima i drugima. Užičani su na volšeban način ostali praznih šaka u Milanovcu, mada su u dva navrata vodili. Tako su ostali uskraćeni da se domognu plej-ofa, gde su najveći deo vremena proveli. Loznica se budi, dolaze sebi i još su daleko od klubova iznad crte. Nemaju dovoljno kvaliteta, niti spremnosti da izguraju do kraja. Plej-aut moraju odigrati iznad svojih mogućnosti ukoliko žele da opstanu i na velelpnom stadionu ponovo ugoste prvoligaše.

Mačva bi trebalo da ima najlakši posao u duelu sa poslednjim Zlatiborom, koga samo teorija drži u kombinaciji. Šapčani su u dobroj poziciji, imaju dobar raspored, nalaze se u grupi vodećih ekipa i u razigravanju biće četiri puta domaćini. Znaju da je najteže unapred osvojiti bodove, jer igraju protiv rivala koji dolazi rasterećen. Posebno će biti motivisani jer ih je Zlatibor(dva remija) koštao igranja u plej-ofu. Situaciju drže u svojim rukama, igraju na početku sa ekipama sa začelja dok će ostali konkurenti između sebe odmeriti snage.


GFK Sloboda 1 : 0 Mačva
Trayal 4 : 0 Rad
OFK Vršac 1 : 4 Metalac
Loznica 5 : 1 Zlatibor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GFK Sloboda 37 11 18 8 51
2 OFK Vršac 37 13 9 15 48
3 Mačva 37 11 15 11 48
4 Metalac 37 12 12 13 48
5 Loznica 37 10 11 16 41
6 Trayal 37 10 10 17 40
7 Zlatibor 37 7 12 18 33
8 Rad 37 5 15 17 30