XS
SM
MD
LG

Ubljani i Novosađani sutra na premijeri, derbi dve vodeće ekipe u Bežaniji, "grafosi" razočarani pristupom Mitrovčana i spremaju revanš

Foto: prvaliga.rs

Od sutra startuje plej-of Mozzart Bet Prve lige Srbije. Kad su u pitanju kvalitetnije ekipe, petak je rezervisan za duel između Jedinstva i Novog Sada 1921. Rivali su zaključili ligaški deo prvenstva remijima i na novoj tabeli zauzimaju peto i šesto mesto sa razlikom od boda u korist Ubljana. U prethodna dva meča uspešniji su bili Novosađani, ali doigravanje je u odnosu na ligu nešto drugo, pogotovu ako se zna da su Ubljani, pored lidera i Novobeograđana osvojili najviše bodova ovog proleća. Naročito su uspešni na Ubu, sa pet pobeda i bliži su osvanjau sva tri boda. Kako se ne bore za opstanak, u fokusu može biti mesto koje vodi u baraž.

U subotu su na programu preostala tri duela u Inđiji, Bežaniji i pored popularne “Marakane”.

Derbi se igra u Bežaniji gde će snage odmeriti dve vodeće ekipe. Pre dve nedelje u Pančevu slavio je Železničar i prilika je da se “crveni” revanširaju. “Traktoristi” su na kormilo doveli bivšeg trenera Nebojšu Jandrića, koji će nastaviti tamo gde je Zoran Vasiljević stao, a to je da zadrže lidersku poziciju. Atmosfera u ekipi je dobra i Jandrić će više akcenat baci na psihološku stabilnost, da ne “pokvari”, kako kaže, pobednički ambijent. Jedni i drugi se dobro poznaju i utakmica u Bežaniji daće odgovor za koju su se taktiku treneri opredelili.

Inđija i Radnički (Novi Beograd) za nedelju dana će ponovo odmeriti snage na istom stadionu. Domaćin je ubedljivo slavio (3:0) i neće biti lako da istog rivala u tako kratkom roku ponovo savladaju. Novobeograđani su ispunili cilj plasmanom među osam najboljih ekipa. Zahvaljujući prolećnom izdanju, upisali su osam pobeda i po tom parametru su odmah iza vodećeg dvojca. Najveći broj bodova osvojili su pored “studenjaka”, na strani su neprepoznatljivi, mada ni “zeleno-beli” ne mogu se pohvaliti izdanjima na svom stadionu.

RFK Grafičar i Radnički su odmerili snage pre nedelju dana pored Save, sada su uloge promenjene. Sve do samog finiša ništa se značajnije nije dešavalo da bi za dva minuta pala tri gola, najpre je Mijatović u 88. minutu doneo izjednačenje, u narednom Ilić doveo domaćina ponovo u vođstvo da bi minut kasnije tačku na utakmicu stavio Ristović. Radnički je pobedom na tabeli preskočio Jedinstvo i Novi Sad 1921 i kao četvrti imaće domaćinstvo više. Beograđani su razočarani pristupom igri od starne Mitrovčana, koji su zastupali opstrukciju igre i nisu prihvatili otvorenu borbu. Mišljenja su da sličan odnos prema igri zastupa večina klubova i to predstavlja poraz našeg fudbala. Sve se svodi na taktiku, navode, odnosno defanzivno opredeljenje, bez lepršavosti I lepote u igri. RFK Grafičar će biti kompletan, jer se danas vraćaju reprezentativci koji su nastupali za selekciju U17.


IMT 7 : 1 RFK Novi Sad 1921
Železničar 5 : 3 Jedinstvo (Ub)
RFK Grafičar 1 : 0 Radnički (NB)
Radnički (SM) 1 : 1 Inđija Toyo Tires
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 37 22 9 6 75
2 Železničar 37 20 8 9 68
3 RFK Grafičar 37 17 9 11 60
4 Inđija Toyo Tires 37 13 15 9 54
5 Radnički (SM) 37 13 14 10 53
6 Jedinstvo (Ub) 37 14 11 12 53
7 RFK Novi Sad 1921 37 14 8 15 50
8 Radnički (NB) 37 13 6 18 45