XS
SM
MD
LG

Mlade vaterpolistkinje Bečeja odbranile titulu prvaka Srbije

Potvrdile primat: Mlade vaterpolistkinje Bečeja - foto: VK Bečej 

Mlade vaterpolistkinje Bečeja osvojile su šampionksku titulu za uzrast 2008. godišta. Kako su u decembru prigrlile trofej kupa Srbije, to su osvajanjem "duple krune" ponovile uspeh iz minule sezone.

- Iako smo, ionako mlad sastav, podmladili, ostvarili smo vredan uspeh. Tako smo na najbolji mogući način završili klupsku sezonu i okrećemo se reprezentativnoj. Jer, u junu nas čeka Evropsko prvenstvo u Zagrebu, rekla nam ja trener Bečejki i selektor reprezentacije 2008. godišta Daniela Ćuk.

Turnir za titulu prvaka Srbije ofržan je 24. i 25. aprila u Beogradu. Bečejke su prvo igrale nerešeno 8:8 sa Palilulom, a onda su pobedile Taš 2000 sa 14:8, a Palilula je bila uspešnija od "ajkulica sa Taša" rezultatom 14:9.

Kapicu Bečejki nosio je sladeći sastav: Aleksandra Vukas, Elena i Maša Ćuk, Jana Pejić, Dunja Lovčević. Marina i Una Zelić, Darija Pavkov, Nađa Komatović, Varvara Milićev, Dorka i Ženi Horvat, Petra Cvijić, Anđala Blagojević, Anđala Konjević, i Jovanka Cvetković.   

- Sada se ovaj uzrast vaterpolistkinja okreće reprezentativnim obavezama, pošto nas od 24. do 30. juna čaka Evropski šapionat u Zagrebu. Tim povodom sam zakazala prozivku 28. aprila i radićemo u Bečeju do 5. maja. Potom sledi trodnevno gostovnsje u Dunajujvarošu, od 15. do 17. maja, kada ćemo sparingovati sa selekcijom Mađarske. U Bečeju ćemo ponovo raditi od 29. maja do 2. juna, kada ćemo odigrati i prijateljsku utakmicu sa selekcijom Italije. Slede nam tri dana rad u Beogradu i pet u Bečeju, pa odlazak na EŠ  u Zagrebu, zaključuje Daniela Ćuk.

V. Jankov