XS
SM
MD
LG

Gradske lige Šapca: Za vikend na programu 16. kolo

Sa 16. kolom gradske šabačke lige ući će u drugu polovinu prolećnog takmičenja. Poslednji vikend aprila donosi nekoliko zanimljivih i kvalitetnih utakmica. U GFL Mačva derbi kola nesumnjivo predstavlja subotnji duel između Metaloplastike i Varne. U Pocerini takav epitet pripisuje se onom u Svileuvi gde će domaća Mladost ugostiti Galeb. U stopu ih prati i par Korman Jedinstvo. Nakon četiri kola stanja na tabeli su u tolikoj meri razvila i iskristalisala, tako da ima sve više utakmica koje će se igrati bez onog najvišeg takmičarskog cilja – ulazak u više rang. Međutim, ekipama uvek ostaje onaj drugi, i nekima podjednako značajan cilj – što bolji plasman na kraju sezone.

Ova subota pružiće nam tri utakmice, a nedelja šest. Termin prvog dana vikenda je 16 časova i 30 minuta, a drugog standardnih 11 časova. Na redu za odmor u Mačvi je ekipa Sloge iz Duvaništa.

Gradska fudbalska liga “MAČVA”

Subota, 16.30 (Šabac – Letnjikovac): Roma – Partizan
Subota, 16.30 (Šabac – Gradski stadion): Metaloplastika – Varna
Nedelja, 11.00 (Culjković): Culjković – Proleter
Nedelja, 12.00 (Šabac – Gradski stadion): Savacium – Jelen

Slobodan je FK “Sloga” iz Duvaništa.

Gradska fudbalska liga “POCERINA”

Subota, 16.30 (Svileuva): Mladost Sv. – Galeb
Nedelja, 11.00 (Donje Crniljevo): Rudar DCR – Bojić
Nedelja, 11.00 (Korman): Korman – Jedinstvo
Nedelja, 11.00 (Slatina): Mladost Sl. – Rankovac
Nedelja, 11.00 (Batalage): Borac BTG – Zablaće


Roma – Partizan (1-0-3, 5:11 gol razlika)

Meč bez suštinskog značaja, osim naravno za konačan poredak na tabeli. Roma je već dugo poslednja, a Partizan se nalazi tačno na sredini, sa po četiri ekipe ispred i iza sebe. Drenovčani su nakon dve prolećne pobede vezali dva neuspeha sa gol razlikom 1:9, dok je Roma na poslednjoj utakmici kod kuće osvojila prvi bod. Tokom jeseni bilo je 4:1 za Partizan.

Culjković – Proleter (1-1-2, 8:11)

Ista situacija kao i u prethodnom duelu po pitanju značaja, s tim da je razlika između ekipa daleko manja i iznosi četiri boda. Proleter još uvek nije pobedio u nastavku takmičenja, sa samo jednim remijem i tri poraza. Na drugoj strani, Culjković je osvojio četiri boda iz tri utakmice. U jedinom međusobnom susretu u Culjkoviću – odigranom prošle sezone, bilo je 1:1.

Metaloplastika – Varna (1-2-0, 5:2)

Sigurno da Metaloplastika ne želi da se ponovo odrekne od liderske pozicije, ali će na tom cilju imati težak zadatak. Varna, kao ekipa koja još uvek ima takmičarske ambicije, gostuje u subotu na Gradskom stadionu. U skorašnja tri susreta nijedan se nije završio u korist Varne, mada su samo jedan i izgubili. Ni taj poraz nije iz ove sezone, jer je u Varni bilo 1:1.

Savacium – Jelen (0-0-1, 1:5)

Jelen će u Šapcu, protiv Savaciuma, tražiti siguran povratak među prva dva, jer će jedan od rivala pauzirati. Šapčani imaju samo jedan bod iz tri meča, dok je Jelen sa dva vezana trijumfa prevazišao uvodnu prolećnu utakmicu gde je izgubio od Partizana na svom terenu. U Jelenči je bilo ubedljivih 5:1 za Jelen.


Mladost Sv. – Galeb (1-1-10, 16:34)

Fudbaleri Mladosti se nisu uspeli izboriti sa teškim rasporedom i zbog toga su još uvek uskraćeni za slast pobede u drugom delu. Ni Galeb nije pružao uverljive partije, ali ih poslednja pobeda protiv lidera i dalje čini aktivnim konkurentom za poziciju broj dva. Tradicionalno, Cerovčani su odlično prolazili u Svileuvi, mada se ove sezone Mladost odlično pokazala u mečevima kod kuće.

Rudar DCR – Bojić (1-1-3, 8:11)

Koliko proleće prija obema stranama govori podatak da su u četiri meča sakupili skoro više bodova nego tokom jeseni. Odnosno, Rudaru je to zapravo i pošlo za rukom, dok Bojić od izjednačavanja učinka deli samo jedan remi. Rudar odlično igra kod kuće, gde imaju skor od 3 pobede i po jednog remija i poraza, ali se i Bojić odlično pokazao na poslednjem gostovanju u Cerovcu.

Korman – Jedinstvo (12-1-2, 43:12)

Jedinstvo stiže raspoloženo na megdan sa Kormanom. Vezali su dve pobede, mada su one načinjene u susretima protiv slabije plasiranih timova. Na drugoj strani, lideru je u prošlom kolu prekinuta serija od osam uzastopnih uspeha. U svih sedam utakmica u Kormanu slavili su domaći, uz upečatljivu gol razliku 29:3.

Mladost Sl. – Rankovac (0-1-14, 4:65)

Ekipa iz Nakučana je jedina u Pocerini bez poraza na proleće, sa tri trijumfa i jednim remijem, dok Mladost ne uspeva da se domogne prvog boda u nastavku. Međusobni odnos gotovo u potpunosti favorizuje Rankovac, sa izuzetkom upravo poslednje utakmice koja je odigrana u Slatini završena rezultatom 1:1.

Borac BTG – Zablaće (2-1-2, 9:10)

Sudar timova potpuno različitih formi, o čemu jasno govori broj osvojenih bodova u drugom delu – 9:1 u korist gostiju. Usled toga, Borac je izgubio dva mesta zarađenih do polusezone, a Zablaće se značajno primaklo vrhu tabele i sa pozitivnim rezultatom verovatno bi bili nagrađeni i samim napredovanjem. Ipak, treba imati u vidu i nešto teži raspored Borca, ali i prednost domaćeg terena i dugačkog puta fudbalera Zablaća.

Izvor: ofssabac.org.rs

Partizan 7 : 2 Varna
Sloga 4 : 0 Jelen
Culjković 0 : 3 Metaloplastika 2006
Roma - Odžino selo 0 : 3 Savacium
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Metaloplastika 2006 (-1) 16 12 2 2 37
2 Sloga (-3) 16 13 0 3 36
3 Jelen 16 9 3 4 30
4 Culjković 16 6 3 7 21
5 Partizan 16 6 1 9 19
6 Proleter 16 5 3 8 18
7 Varna (-4) 16 6 1 9 15
8 Savacium 16 4 2 10 14
9 Roma - Odžino selo 16 3 1 12 10