XS
SM
MD
LG

GFK Dubočica u Zaječaru, Piroćanci na Prahovčane, Vlasina sa novim trenerom prekida post?

Kako se prvenstvo bliži kraju u Srpskoj ligi, Istok, sve je više pritužbi na račun regularnosti. Prstom se upire na “ljude u crnom” i nije im lako kad se svaka njihova odluka gleda kroz prizmu sumnje u njenu ispravnost. Nećemo pominjati pojedinačne slučajeve, ali primedbe su imali Piroćanci, Prokupčani.. Proteklo kolo obeležio je derbi sezone Mrštanu koji nije dao odgovor kad je vrh tabele u pitanju. Zaječarci su uzeli važan bod u Paraćinu, Svilajnčani su srušili tradiciju i slavili u Trgovištu. Car Konstantin je tek u 23. kolu osetio slast pobede, Meševo je u turbulentnom meču savladalo OFK Topličanin, Dunav je nastavio da pobeđuje u Prahovu.

U okviru 24. kola u subotu se igra pet utakmica. Pažnju privlači duel vodeće GFK Dubočice i Timoka 1919. Zaječarci su skupo platili bod osvojen protiv SFS Borca, jer su ostali bez isključenog Slavkovića i Nikolića. Ako tome dodamo povredu najboljeg igrača Tričkovića u kup utakmici sa Trebićem iz Sokobanje i Mašića, biće problema da se u skromnom rosteru odabere najbolja jedanaestorica. U međuvremenu došlo je do rokade na klupi i kormilo od Vojkana Rajčića preuzeo je pomoćnik Miroslav Trujkić. Leskovčani nemaju izbora, svaka naredna utakmica je finale i pod moranjem su da jurišaju na tri boda.

U Prokuplje dolazi pomalo otpisani Brzi brod i male su šanse da iznenadi domaćina kome je utakmica od krucijalne važnosti. U OFK Topličaninu su imali velike zamerke na delenje pravde u Meševu. Pored pocrvenele braće Miljana i Nemanje Kitića, težu povredu doživeo je Radovanović i u jednom trenutku ostao bez svesti. Smatraju da su oštećeni u nekoliko spornih situacija i ne preostaje im ništa drugo nego da Meševo što pre zaborave i okrenu se narednom rivalu iz niškog predgrađa. Brzi brod je torpedovan od strane dvostrukog strelca Popovčana Milanovića i navedenim neuspehom još dublje su potonuli.

Utakmica u Svilajncu obećava dobru predstavu, dolazi mlad i poletan tim Timočanina. Radnički je pobedom u Trgovištu, posle dva poraza, uspeo da pobedi i ostavi domaćina u problemu. Spojili su seriju dobrih rezultata i od osam susreta slavili na tri i doživeli poraz u Pirotu. Knjaževčani su još uspešniji i uknjižili su po četiri pobede i remija, bez poraza. Uspeli su da skinu skalp lideru i Jagodincima, agresivnim pristupom, sa dosta trčanja mogu biti neugodni takmac svakom protivniku.

Jedinstvo je vezalo dva poraza i pokvarilo prethodni bilans. Za protivnika će imati fenjeraša sa Bubnja koji je prvu, doduše pirovu pobedu zabeležio u prošlom kolu protiv Vlasine. Izuzev meča u Svilajncu, na ostalim duelima nisu bili u podređenom položaju, imponuje njihova motivisanost i želja da pošteno odigraju do kraja. Jedinstvu su neophodni bodovi kako bi otklonio dileme I udaljio se na bezbednu distancu od ugroženih klubova.

U nedelju igraće se utakmice u Popovcu, Vlasotincu i Pirotu.

Piroćanci su poveli u Mrštanu i imaju zamerku da prekršaj u kaznenom prostoru rivala, koji je delilac pravde izvukao van linije od 16 metara. Ostali su bez 4-5 prvotimaca, suspendovanog Dojkića i Mančić, van stroja je Kamenović, tako da treneru Lazareviću neće biti lako da kompletira tim za tako važan susret kao što je oporavljeni Dunav. Predvođeni iskusnim Bogdanovićem prahovčani su bili uspešni i skroman jesenji učinak uvećali za 14 bodova.

Vlasina se u nastavku prvenstva ne može prepoznati, u seriji su od četiri poraza i dospeli su među ugrožene klubove. Trenera Gmitrića nasledio je poznati Nebojša Maksimović pred kojim je izuzetno složen zadatak da mlad tim konsoliduje i pokuša uvesti u mirniju luku. Pčinja je pet kola bila bez poraza i dozvolila je da im Svilajnčani posle preokreta odnesu sva tri boda. Opterećeni su kartonima i protiv domačina neće biti kompletni.

Duel u Popovcu, između Budućnosti i SFS Borca nagoveštava dobru i kvalitetnu predstavu ukoliko im loš teren dozvoli. Popovčani još nisu slavili na svom stadionu i četiri pobede su zabeležili na gostovanjima. Još od septembra su neporaženi i da nije bilo administrativnog oduzimanja bodova bili bi ozbiljan konkurent vodećem dvojcu. Paraćinci igraju promenljivo, ali su visoko na tabeli i u meču sa Nišlijama biće jači za pouzdanog Simića.


Radnički (P) 6 : 2 Timočanin
Pčinja 4 : 3 Meševo
Car Konstantin 1 : 5 OFK Brzi Brod
Dunav 4 : 1 SFS Borac
Jedinstvo (P) 2 : 1 GFK Dubočica
Vlasina 3 : 0 Timok 1919
Radnički (S) 0 : 2 Budućnost (P)
GFK Jagodina 2 : 1 OFK Topličanin
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GFK Dubočica 30 21 6 3 69
2 Radnički (P) 30 21 4 5 67
3 Budućnost (P) 30 17 9 4 60
4 SFS Borac 30 13 8 9 47
5 Radnički (S) 30 13 7 10 46
6 Timočanin 30 12 9 9 45
7 Meševo 30 14 3 13 45
8 Jedinstvo (P) 30 13 5 12 44
9 GFK Jagodina 30 12 5 13 41
10 Dunav 30 11 7 12 40
11 Pčinja 30 10 9 11 39
12 Vlasina 30 10 6 14 36
13 OFK Topličanin 30 9 7 14 34
14 OFK Brzi Brod 30 10 2 18 32
15 Timok 1919 30 6 6 18 24
16 Car Konstantin 30 1 1 28 4