XS
SM
MD
LG

Mozzart Bet PLS plej-of: Ako je borba za vrh rešena, ostali ciljaju Ubljane i nadaju se baražu

Foto: prvaliga.rs

U okviru trećeg kola plej-ofa, derbi se igra na Bežaniji, gde će snage odmeriti vodeći IMT-e i RFK Grafičar. “Traktoristi” su u prve dve utakmice osvojili četiri boda i zahvaljujući remijima Železničara, odmakli šest bodova. Kaže trener Jandrić da su duelu kraj Save ozbiljno pristupili, pogotovu ako se zna da su Mitrovčani pobedili obe vodeće ekipe. Već u 7. minutu stekli su prednost i to je u velikoj meri usmerilo tok utakmice u korist igrača u crvenim dresovima. Na veštaku na Bežaniji pokušaće da nastave sa pozitivnim rezultatima, mada će u mladom sastavu ljubičastih imati dostojnog rivala, koji je u Pančevu odoleo i bio na korak da osvoje ceo plen. Ivelja se raspucao u poslednje vreme i sa dva gola ispunio normu. Očekuje se kvalitetna, otvorena i lepa za oko utakmica, lišena takmičarskih zaduženja.

Jedinstvo je u ligaškom delu sezone lako nadigralo Novobeograđane, ali su svesni da tako neće biti u nedelju. “Majstori” kao i domaćin jurišaju na mesto koje vodi u baraž, na kome se trenutno nalaze Ubljani. Jedinstvo je odigralo važan meč bez štopera Bogdanovića i Antića, koje su sa uspehom zamenili Marković i Vladisavljević, kome su to bili prvi minuti. Rival iz Inđije je neočekivano izgubio oba meča na startu doigravanja i sa osmog mesta daleko je od željenog baraža. Nisu se odrekli ambicije da osvoje što više bodova i pruže šansu igračima sa manjom minutažom.

Železničar je ponovo domaćin, ovog puta ugostiće Radnički iz Sremske Mitrovice. Oba protivnika nisu startovala kako su očekivali, s tim da su Pančevcima dva boda bila dovoljna da zadrže prednost od sedam bodova ispred “grafosa”. Domaćin je pored Tamiša osvojio najviše bodova u ligi i u meč ulazi kao favorit. Radnički je na startu imao dva teška protivnika i posle meča u Pančevu nailaze rivali po meri sa kojma mogu da se nose i pokušaće da poprave plasman. Oseća se zamor kod igrača, reči su trenera Tešovića, i morali su da kalkulišu i osveže sastav igračima sa klupe.

Novi Sad 1921 na startu ima polovičan učinak i pobeda nad Inđijom uliva nadu da je Jedinstvo dostižno. U ponedeljak će ugostiti Radnički sa Novog Beograda, koji je uspešno startovao (četiri boda) i još gaji nadu da mogu do baraža. Domaćin će biti lišen usluga Regana, ali trener Žigić ima širok roster da može da kombinuje sastav. Gledajući statistiku, vidi se da Novosađani uglavnom osvajau bodove u Čelarevu, dok su gosti na starani najmanje ućarili, mada su se u poslednje vreme popravili.


IMT 7 : 1 RFK Novi Sad 1921
Železničar 5 : 3 Jedinstvo (Ub)
RFK Grafičar 1 : 0 Radnički (NB)
Radnički (SM) 1 : 1 Inđija Toyo Tires
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 37 22 9 6 75
2 Železničar 37 20 8 9 68
3 RFK Grafičar 37 17 9 11 60
4 Inđija Toyo Tires 37 13 15 9 54
5 Radnički (SM) 37 13 14 10 53
6 Jedinstvo (Ub) 37 14 11 12 53
7 RFK Novi Sad 1921 37 14 8 15 50
8 Radnički (NB) 37 13 6 18 45