XS
SM
MD
LG

Mozzart Bet PLS plej-aut: "Ere" u najboljem položaju, pobedom rešavaju sve, Milanovčani drže sudbinu u svojim rukama, Vrščani za revanš "građevinarima" i mesto iznad crte

Foto: prvaliga.rs

Treće kolo plej-auta donosi težnju većine klubova da se što više udalje od petog i šestog mesta koje vodi u niži rang. Kad to kažemo mislimo da su se Rad i Zlatibor već oprostili od prvoligaškog društa i traže se još dva kandidata. Stvari po pitanju opstanka biće nešto jasnije posle odigranih utakmica u nedelju.

GFK Sloboda se nalazi u najboljoj poziciji, sa najvećom zalihom bodova. Protiv Trayala je favorit i eventualnom pobedom bi otklonila sve dileme, ako ih uopšte ima. Od pet ekipa Kruševljani se nalaze u najtežoj poziciji, ako ne računamo Lozničane, koje samo čudo može da spase. U dva meča osvojili su jedan bod i gledajući učinak ostalih gostujućih ekipa, najmanje su osvojili bodova.

Metalac sudbinu drži u svojim rukama i sa četiri osvojena boda u poziciji su da ukoliko savladaju otpisane Zlatiborce, načine krupan korak ka ostanku. Gosti su u prvom kolu načinili veliko iznenađenje u Šapcu, ali su sve bacili u vodu porazom u komšijskom okršaju sa Užičanima. Metalac je kao domaćin najuspešniji i protiv nemotivisanog i otpisanog rivala trebalo bi da dođu do spasonosnih bodova.

OFK Vršac je u prilici da se revanšira “Građevinarima” za poraz u ligaškom delu prvenstva. U Klupcima su odigrali ispod očekivanja, sa igračem više, od 17. minuta nisu uspeli da izbegnu poraz. Pored toga, nekoliko igrača je zaradilo parne kartone i neće biti na raspolaganju treneru Nenadu Mijailoviću. Rad se sa dva poraza definitivno oprostio od Prve lige, ali će do kraja odigrati dostojanstveno.

Mačva sa Loznicom ima negativan bilans (poraz i remi) i ukoliko savladaju rivala iz Podrinja defnitivno će ga izbaciti iz konkurencije za opstanak. Poraz od Zlatibora objašnjavaju kao loš dan, a pobedu na Banjici kao reakciju i prisutan kvalitet. Susret su trebali rešiti još u prvom poluvremenu i nedostajalo je koncentracije pred golom domaćina. Loznica je bez isključenog Stojanovića od 17. minuta imala igrača manje i uspela da osvoji tri boda protiv rivala iz Banata. Imaju jasnu računicu, brane se sa devet igrača, preskakanjem igre, dugim loptama i na kontru pokušavaju da naškode protivniku. Šapčani imaju recept za defanzivni blok gostiju i Zlatibor je dovoljna opmena.


GFK Sloboda 1 : 0 Mačva
Trayal 4 : 0 Rad
OFK Vršac 1 : 4 Metalac
Loznica 5 : 1 Zlatibor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GFK Sloboda 37 11 18 8 51
2 OFK Vršac 37 13 9 15 48
3 Mačva 37 11 15 11 48
4 Metalac 37 12 12 13 48
5 Loznica 37 10 11 16 41
6 Trayal 37 10 10 17 40
7 Zlatibor 37 7 12 18 33
8 Rad 37 5 15 17 30