XS
SM
MD
LG

Oslabljeni Radnički se nada čudu u "majstorici" sa Zvezdom

Detalj sa prethodnog meča - foto: SPD Radnički

U odlučujućem, trećem meču polufinalne serije plej-ofa Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog gostuju Crvenoj zvezdi, u sredu, od 20.30 časova, na bazenu "Milan Gale Muškatirović".

"Crveno-beli" su slavili u prvoj utakmici (12:10), ali su Kragujevčani u revanšu na svom bazenu pružili jednu od najboljih partija u sezoni i izborili popularnu "majstoricu" (9:8). Za izabranike Uroša Stevanovića ta pobeda bila je Pirova, jer su pretrpeli značajne gubitke. Na samom startu su ostali bez najboljeg centra sveta, Josipa Vrlića, kome je polomljena vilica, u incidentu koji čak nije ni dosuđen kao faul, dok je u poslednjem napadu, u trenucima kada je sve već bilo gotovo, centar Zvezde Lukaš Seman polomio nos mladom reprezentativnom beku Luki Pljevančiću, udarcem preko vode, koji je umesto brutalitija okarakterisan kao isključenje sa pravom zamene i navodno „prenaglašen potez ispod vode“.

Jedina reakcija nadležnih organa VSS sa ovog meča bila je kazna od tri utakmice za pomoćnog trenera Radničkog, Dragana Kozomoru, zbog verbalnog nesportskog ponašanja i prigovora na sudijsku odluku, dok su sa druge strane, igrači Zvezde, koji su naneli velike telesne povrede kragujevačkim vaterpolistima, prelome vilice i nosa, prošli nekažnjeno i igraće u odlučujućem meču. Radnički je dodatno oštećen neigranjem dva ključna igrača za koje je sezona završena.

- Pre svega, sami smo krivi što majstoricu igramo u Beogradu, a ne u Kragujevcu. Porazima u poslednja dva kola ligaškog dela prvenstva, od Zvezde i Šapca, smo došli sami u tu situaciju. Zvezda je stvarno u sjajnoj formi od Nove godine i osvajanja Kupa. Igraju odlično, pogotovo na svom bazenu i bili bi favoriti i da smo kompletni, a ovako su definitivno apsolutni favoriti. Ipak, mi se nećemo predati, pokušaćemo da ih iznenadimo i da pružimo daleko više od svog maksimuma, ali će nam trebati i njihov loš dan kako bismo izborili finale – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.