XS
SM
MD
LG

Užičani rasterećeni u Milanovcu, Zlatibor otpisuje Kruševljane, Lozničani traže slamku spasa protiv otpisanih "Građevinara"

Foto: prvaliga.rs

Plej-aut Mozzart Bet Prve lige privlači veću pažnju nego okršaji najkvalitetnijih ekipa, gde se gotovo sve zna, izuzev drugog učesnika baraža. Od osam ekipa jedino su Užičani rasterećeni briga oko opstanaka i već otpisani Zlatibor i najverovatnije “Građevinari”, koji će pokušati svakom rivalu da dodatno otežaju posao, bar su to pokazale utakmice od početka doigravanja. GFK Sloboda je protiv Kruševljana upisala treću pobedu, Šapčani drugu, dok su dve najslabije ekipe uspele da odole u Gornjem Milanovcu i Vršcu.

Četvrto kolo otvara se u petak mečom između Zlatibora i Trayala. Da su igrali ligaški deo sezone kao plej-aut Zlatiborci bi imali znatno veću zalihu bodova. Četiri osvojena boda i dobra partija u Milanovcu, koja nije krunisana pobedom, govore da se ekipa nalazi u formi i spremni su da otežaju posao rivalima. Trayal je iz tri utakmice uzeo bod i dodatno otežao položaj na tabeli. Činjenica je da nemaju dovoljan kvalitet i povrh svega, imaju kadrovskih problema. Igraće na dosta zahtevnom i blatnjavom ternu Švajcariji gde se bolje snalazi domaćin. Kruševljani nemaju izbora osim da sve karte bace u napad i pokušaju da rasterećenog rivala iznenade.

U subotu se igraju mečevi u Vršcu i Klupcima. OFK Vršac nije uspeo da savlada Rad i revanšira mu se za poraz u ligaškom delu prvenstva. Pred njima je imperativ pobede, zaigraće ofanzivno, uz pomoć navijača, specifičnog terena i banatske košave nadaju se neophodnoj pobedi. Mačva je ponovo morala da juri minus posle individualne greške i uspela je da preokrene rezultat i savlada Loznicu. Nije im prvi put da se vrate rezultatski, time su pokazali karakter i dobru fizičku spremu. Još im je u sećanju nesrećni poraz od ranije, kada su pogađali okvir gola, i iz sumnjivog jedanaesterca matirani.

Loznica u Klupcima dočekuje “Građevinare” u pokušaju da premosti veliki jaz i uhvati priključak sa timovima iznad crte, od kojih je udaljena šest bodova. Na startu doigravanja su propustili priliku da nadoknade manjak bodova i dva poraza su uvod u neuspešnu misiju po pitanju opstanka. Rad je sa dva poraza cementirao sedmu poziciju i bod u Vršcu može da bude zamajac da ako ništa drugo, da bar “zelenima” otežaju posao.

U nedelju sledi okršaj Metalca i GFK Slobode, koji privlači najveću pažnju. Poslednji turbulentni susret, sa sedam golova, obilovao je preokretima i šansama na obe strane. Vidi se da se Milanovčani muče u nastavku sezone, nemaju kontinuitet, niti su pokazali neki boljitak. Silne Užičane su dobili uz veliku dozu sreće i biće u velikom problemu ukoliko ne uknjiže tri boda. “Ere” imaju maksimalni učinak u doigravanju i po prikazanom mesto im je bilo među najboljih osam ekipa. Za razliku od ranije, kada su igrali uglavnom miroljubivo (16 remija), sada demonstriraju potencijal i vidi se da im forma ide uzlaznom putanjom.


GFK Sloboda 1 : 0 Mačva
Trayal 4 : 0 Rad
OFK Vršac 1 : 4 Metalac
Loznica 5 : 1 Zlatibor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GFK Sloboda 37 11 18 8 51
2 OFK Vršac 37 13 9 15 48
3 Mačva 37 11 15 11 48
4 Metalac 37 12 12 13 48
5 Loznica 37 10 11 16 41
6 Trayal 37 10 10 17 40
7 Zlatibor 37 7 12 18 33
8 Rad 37 5 15 17 30