XS
SM
MD
LG

Vaterpolistkinje Bečeja 2010. godište ponovo šampionke

Šampionke Srbije u konkurenciji devojčica 2010. godište i mlađe - foto: PVK Bečej

Posle "duple krune" vaterpolistkinja Bečeja uzrasta 2008. godišta, i dve godine mlađi uzrast iz grad kraj Tise je ostvario isti uspeh. U nedelju su na finalnom furniru u Bečeju ubedljivim rezultatima stigle do titule prvaka i uparile je s već osvojenim trofejom kupa, pa su tako odbranile "duplu krunu" iz minule sezone.

- Ovo je samo potvrda dobrog rada sa devojčicama u našem klubu. Kao da se vreme vratilo unazad tri decenije, kada je dobar rad sa mlađim uzrastom kasnije doneo dominaciju u seniorskoj konkurenciji. Nadamo se da će za koju godinu opet tako biti, veli trener Bečejki Daniela Ćuk.

Koliko su mlade Bečejke bile ubedljive, potvrđuju rezultati. Palilulu su savladale rezultatom 13:1, a protiv Taš-a su bile još ubedljivije rezultatom 17:1. Drugo mesto pipalo j Paliluli, jer je bila uspešnija od Taš-a rezultatom 9:8.

Kapicu Bečejki na turniru u legendarnom bazenu kraj Tise nosile su: Dunja Lovčević, Maša Ćuk, Jana Pejić, Marina i Una Zelić, Varvara MIlićev, Darija Pavkov, Dorka i Ženi Horvat, Anđela Blagojević, Anđela Konjević, Petra Cvijić, Jovana Cvetković i Sara Plešev.

Valja imati na umu da je, čak, 12 devojčica iz ovog sastava bilo i u ekipu petnaestogodišnjakinja, što znači da već imaju iskustvo u osvajanju trofeja u starijem uzrastu, a neke će se naći i u reprezentaciji Srbije na Evropskom prvenstvu za 2008. godište od 24. do 30. juna u Zagrebu.

- Ovim smo završili klupske  obaveze i okrećmo se reprezentativnim. Tokom ovog i narednog meseca akcenat rada biće na pripremama kandidatkinja za selekciji 2008. godišta i nastup na Evropskom šampionatu u Zagrebu. Sparingovaćemo sa vršnjakinjama iz Mađarske i Italije, zaključuje selektorka Srbije za uzrast 2008. godišta Daniela Ćuk.

V. Jankov