XS
SM
MD
LG

"Carićima" se loše piše pored Nišave, Leskovčani protiv ugroženih Prokupčana, GFK Jagodina bez Vidakovića na čvrste "staklarce"

Na srpskoligaškom Istoku došlo je do promene na vrhu tabele. Remijem GFK Dubočice u derbiju sa Budućnošću, Piroćanci su iskoristili i trijumfom u Zaječaru stigli konkurenta i rame uz rame jurišaju ka cilju. Meševo je dobilo turbulentan meč protiv Svilajnčana, najveće iznenađenje priredio Brzi prod pobedom nad Jagodincima. Vlasina je odolela u Knjaževcu, Pčinja je doživela novi neuspeh, Dunav nastavlja seriju uspeha…

Naredno 26. kolo nema obeležje derbija, ali nekoliko duela privlači pažnju. U subotu su na programu utakmice u Prahovu, Paraćinu, Jagodini, Svilajncu i Prokuplju.

Dunav je dugo bez poraza i očekivanom pobedom na Bubnju izašli su iz opsane zone. Uveliko su prevazišli skroman učinak iz prvog dela sezone i nezadrživo hitaju ka bezbednoj sredini. U goste dolazi sve slabija Pčinja, koja je na četiri prethodna meča osvojila dva boda. Domaćin je favorit sudeći po formi i gosti mogu da iznenade defanzivnom taktikom.

Jedinstvo se vratilo sa celim plenom iz Trgovišta, spojili dve pobede, dovoljno za sredinu tabele. Protiv mladog sastava Timočanina će imati znatno teži zadatak. Na tabeli zauzimaju sedmo i osmo mesto, sa bodom viška u korist gosta. Knjaževčani su odigrali ispod nivoa i dozvolili da nejaka Vlasina kući odnese veliki bod. I jedni i drugi odigraće rasterećeno, bez pritiska, za prestiž i prisutne navijače.

Svilajnčani su posle dva trijumfa vezali dva poraza I ugroženo im je peto mesto. Trener Terzić imao je kadrovskih problema, na klupi u Meševu imao sedam bonusa. Dobro su otvorili utakmicu, poveli sa 2:0, da bi penal za domaćina bio uvod u preokret i poraz. Dobili su u Brzom brodu rivala po meri i uprkos pobedi nad GFK Jagodinom, male su im šanse da iznenade Radnički i da se spasu od ispadanja. Domaćin neće moći da računa na požutelog golmana Vasića i Jemovića.

Jagodinci imaju popravni protiv sjajnih “staklara”, koji su pobedom nad OFK Topličaninom učvrstili na četvrtom mestu i prete Popovčanima. GFK Jagodina je od šest gostovanja samo slavila na Bubnju, odigrali su slabo u Brzom brodu, energetski ispod nivoa i sve su dalje od željenih pozicija. Uspeli su da anuliraju prednost domaćina od dva gola, ali je jedanaesterac u finišu bio koban po konačan ishod. To je bio razlog da iskusni strateg Vidović podnese neopozivu ostavku i omogućio ekipi da se trgne i zaigra na željenom nivou.

Lider iz Leskovca odlazi u pohod ugroženim Prokučanima. Dva derbija i dva remija usporili su pohod GFK Dubočice i doveli ih u neizvesnu situaciju tako da će do kraja sa Piroćancima voditi tesnu borbu. Favoriti su u Prokuplju, ali će morati proliti dosta znoja, jer domaćinu gori pod nogama i u Paraćinu su bili na korak da dođu do boda. Nalaze se u padu forme i u prethodnih pet kola osvojili su tek četiri boda. Utakmica je važna za jedne i druge, nerešen rezultat nikom ne odgovara.

Nedelja je rezervisana za duele u Popovcu, Pirotu i Vlasotincu.

Radnički će imati najlakši posao potiv poslednjeg Car Konstantina. Biće to prilika da im se revanširaju za senzaciju na Bubnju i izgubljene bodove u trci za naslov. Piroćanci su rutinski slavili u Zaječaru i ostavili domaćina sa gomilom problema i najverovatnije selidbom u Zonu. Sa Leskovčanima Piroćanci se nalaze na rezultatskoj klackalici i na čiju će stranu da prevagne neće se znati do poslednjeg kola.

Vlasina je sa dva remija prekinula niz od pet poraza, i slabo izdanje u nastavku prvenstva može ih skupo koštati. Vidi se da nemaju kontinuitet, igraju na mahove, skloni su greškama i teško se vraćaju u ravnotežu i primer su ekipe bez dovoljno samopouzdanja. Dolazi sve bolje Meševo, posle pobede nad Svilajnčanima. Promenili su tri trenera i pogodili sa Slobodanom Antonijevićem, koji vodi ekipu na poslednjih sedam utakmica. Uspeli su da se vrate iz minusa od dva gola protiv Radničkog i slave. Biće oslabljeni u Vlasotincu, bez teže povređenog Deljanina, Savića i Cojića.

Budućnost je daleko više bodova osvojila van Popovca, zahvaljujući nekvalitetnom terenu i defanzivnoj taktici rivala. Po učinku na stadionu pored niškog aerodroma su tek 12, sa pet pobeda i tri poraza. Zaječarci će uskoro dobiti ultra moderan stadion i po svemu sudeći novog-starog zonaša. Na pet utakmica upisali su zanemarljiva četiri boda i od bezbedne zone udaljeni su devet bodova. Trebalo bi da se desi čudo pa da izbore opstanak. Sudeći po trenutnoj formi, domaćin je favorit, pogotovu posle dobrog otpora vodećim Leskovčanima.


Radnički (P) 6 : 2 Timočanin
Pčinja 4 : 3 Meševo
Car Konstantin 1 : 5 OFK Brzi Brod
Dunav 4 : 1 SFS Borac
Jedinstvo (P) 2 : 1 GFK Dubočica
Vlasina 3 : 0 Timok 1919
Radnički (S) 0 : 2 Budućnost (P)
GFK Jagodina 2 : 1 OFK Topličanin
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GFK Dubočica 30 21 6 3 69
2 Radnički (P) 30 21 4 5 67
3 Budućnost (P) 30 17 9 4 60
4 SFS Borac 30 13 8 9 47
5 Radnički (S) 30 13 7 10 46
6 Timočanin 30 12 9 9 45
7 Meševo 30 14 3 13 45
8 Jedinstvo (P) 30 13 5 12 44
9 GFK Jagodina 30 12 5 13 41
10 Dunav 30 11 7 12 40
11 Pčinja 30 10 9 11 39
12 Vlasina 30 10 6 14 36
13 OFK Topličanin 30 9 7 14 34
14 OFK Brzi Brod 30 10 2 18 32
15 Timok 1919 30 6 6 18 24
16 Car Konstantin 30 1 1 28 4