XS
SM
MD
LG

Zlatna Teodora po treći put prvakinja Srbije u svojoj kategoriji

Teodora Đorđević sa trenerom i predsednikom džudo kluba "Goč" Zoranom Stamenićem

Na održanom pojedinačnom Prvenstvu Srbije za juniore i juniorke u Beogradu za medalje se borilo 139 džudista, 73 juniora i 66 juniorki iz 42 kluba iz Srbije, iz Džudo Saveza Beograda, Džudo Saveza Vojvodine i Džudo Saveza centralne Srbije nastupila je i jedina takmičarka Džudo kluba ’’Goč’’ iz Vrnjačke Banje Teodora Đorđević, na ovom takmičenju je vodio trener i predsednik pomenutog kluba Zoran Stamenić, majstor džudo sporta nosilac crnog pojasa treći dan.

"Prezadovoljan sam Teodorinim rezultatima a naročito ovim gde je zaista pokazala da je vrhunski sportista u ovoj oblasti.Ona je iako kadetkinja nastupila u starijoj uzrasnoj kategoriji u konkurenciji juniorki uz saglasnost roditelja i kluba. Pošto se prethodno plasirala na Pojedinačnom prvenstvu centralne Srbije, Teodora je u svojoj kategoriji +78 kg imala borbe sa sedam takmičarki. U prvom kolu četvrtfinala ona je na sonovu bodova na rang listi bila slobodna i tu joj je uračunata pobeda. Zatim je u polufinalu iponom pobedila Minu Blagojević iz Džudo kluba ’’Hađime’’ iz Obrenovca i plasirala se u finale. U finalu je savladala takmičarku Džudo kluba ’’Bor’’ Saru Šainović efektnim iponom i tako osvojila zlatnu medalju i diplomu,na taj način je postala i prvakinja Srbije za juniorke u svojoj kategoriji. Na ovaj način Teodora je po treći put u svojoj takmičarskoj karijeri postala prvakinja Srbije. Da podsetim da je prvi put to bilo 12.10 2019. godine u konkurenciji mlađih pionirki, onda drugi put 22.05.2021. godine u konkurenciji starijih devojčica. Prošle godine ona je 16.04. osvojila treće mesto i bronzanu medalju i diplomu na Prvenstvu Srbije za juniorke’’, kaže njen trener i predsednik Džudo kluba ’’Goč’’ iz Vrnjačke Banje Zoran Stamenić.

Na ovaj način je nastavljen kontinuitet osvajanja najviših odličja u džudo sportu što je kako ističe Stamenić svima nama ponos pre svega moja, klupska, naše vrnjačke opštine i njen isto tako. Džudo klub ’’Goč’’ se ovom prilikom posebno zahvaljuje zameniku predsednika opštine Vrnjačka Banja Ivanu Džatiću, koji je uvek imao razumevanja i vremena i pomagao u zahtevima kluba za sredstvima na takmičenjima. Ove godine će džudo klub ’’Goč’’ proslaviti vredan jubilej 30 godina postojanja i uspešnih takmičenja, dodao nam je Zoran Stamenić.