XS
SM
MD
LG

Vaterpolistkinje Srbije 2008. godište pripremaju se za EP u Zagrebu

Devojčice spremne za izazov pred njima - foto: V. Jankov

Ženska reprezentacija  Srbije u vaterpolu uzrasta 2008. godišta i mlađe uveliko se priprema za Evropski prvenstvo, koji će se od 24. do 30. juna održati u Zagrebu. Razumljiv je izbor selektorke Daniele Ćuk da baza priprema bude Bečej, jer je ona iz grada kraj Tise i zna da ovde imaju najbolje uslove za rad.

- Ovih dana smo radile sa vršnjakinjama iz Češke, stižu nam Italijanke, sa kojima ćemo 1. juna u 17 sati odigrati i zvaničnu utakmicu, a od 5. do 7. juna radićemo sa Mađaricama. Rivalke u grupi “A” na EP biće nam, uz domaćina Hrvatsku, Italijanke i Mađarice, a sa Čehinjama bi mogle da ukrštamo u drugoj fazi takmićenja. Ovakav sastav sparing partnera nikada nismo imali, a pogotovo će nam koristiti dolazak Mađarica, koje su u samom kremu evropskog vaterpola. Od 9. do 11. juna bićemo u Beogradu, onda ćemo od 16. do 20. juna ponovo raditi u Bečeju. Kako je ova generacija završna u osnovnom obrazovanju, problem nam je što će devojčice od 21. do 23. juna morati da polažu završni ispit i samo dan kasnije će skočiti u vodu i braniti boje Srbije na kontinentalnom prvenstvu, rekla nam je selektorka Daniela Ćuk.

Nema sumnje da će to biti dodatni problem psihološke prirode, ali je poznato da smo najači kad je najpotrebnije.

- Ovaj uzrast je pre dve godine osvojio deveto mesto, ali eliminacijom Rusije svrstani smo u prvih osam i u drugoj fazi takmičenja ukrstićemo sa slabije plasiranim selekcijama iz grupe “C”. Cilj nam je da zadržimo mesto u prvih osam selekcija i izborimo vizu za Svetsko prvenstvo iduće godine. Lako neće biti, ali spremne smo za izazov koji je pred nama, optimista je selektorka Daniela Ćuk.

V. Jankov