XS
SM
MD
LG

Nove medalje za trsteničke karatiste predstavnike svojih škola

Nada Sarić i njeni karatisti na takmičenju - foto: D.Ivanović

Na održanom Evropskom školskom prvenstvu u karateu u Beogradu takmičilo se preko 700 karatista iz Azerbejdžana, Jermenije, Rumunije, Crne Gore, BIH, Ukrajine, Moldavije i Srbije. Među njima su bili i uspešni takmičari KK "Prva petoletka" predstavnici svojih škola. Prvog dana takmičenja 6 takmičara su osvojili 9 medealja. Vuk Medar je u svojoj kategoriji osvojio 3 zlatne i jednu srebrnu medalju, Mia Negovanović 2 zlatne i 2 srebrne medalje i Aleksa Pecić jednu srebrnu medalju.

Kata tim u sastavu Milica Milošević, Mia Negovanović i Mara Petrović osvojili su jednu zlatnu medalju. Sve bolji u svojoj kategoriji a ujedno i najmlađi takmičar na ovom Evropskom školskom prvenstvu bio je Vidan Sarić Đurđević, saznajemo od Nade Sarić Evropske šampionke i trenera KK "Prva petoletka" i seniorske državne reprezentacije.

"Poslednjeg dana pomenutog prvenstva učestvovalo je naših 6 takmičara Magdalena Antonijević, Strahinja Glidžić, Elena Aleksić, Mijat Milutinović, Petar Mikić i Sofija Stojić kao i muški tim u borbama Shobu ipon i shobu sanbon osvojili su dve srebrne medalje. Ostali takmičari su u žestokoj konkurenciji preko 30 takmičara u kategorijama ušli u finalni krug. Oni su sa ponosom predstavljali svoje škole naš karate klub i grad Trstenik, ja im svima čestitam i želim nove uspehe na narednim takmičenjima", rekla nam je na kraju Nada Sarić.