XS
SM
MD
LG

Nika "potopila" Mađarice

Golova kao broj kapice: Nika Ratković (8) postigla je osam golova - foto: V. Jankov

Posle sparinga i testova sa vršnjakinjama Češke i Italije, vaterpolistkinje Srbije pripremajući se za Evropsko prvenstvo uzrasta 2008. godište i mlađe, ugostile su u Bečeju i Mađarice. Za divno čudo u javnoj utakmici i pobedile rezultatom 15:12. Svesni su svi u taboru naše reprezentacije da su  Mađarice kvalitetnije, ali su iskoristile trenutak inspiracije i unjižile prvu pobedu nad vršnjakinjama severnih suseda, koje na svakom takmičenju, s pravom, napadaju sam vrh. Međutim, ovoga puta su dotakle dno Tise, jer su raspoložene bile i devojčice selektorke Daniele Ćuk, pogotovo Nika Ratković, koja je igrala u stilu imenjakinj grčke boginje i sama je postigla osam golova, upravo koji broj nosi na kapici. Raspoložene su bile i ćerke selektorke, Elena i Maša Ćuk, koje su se po tri puta upisale u listu strelaca.

Igračice s belim kapicama impresivno su otvorile utakmicu i povele sa 5:0, kao i par dana ranije protiv Italijanki, ali su Mađarice već na poluvremenu anulirale prednost (7:7), a u poslednju četvrtinu su ušle sa dva gola prednosti (8:10). Nije to obeshrabrilo Srpkinje, pogotovo mlađanu Mašu Ćuk, koja je prvo postigla gol „šraubom“, potom „parabolom“ sa deaetak metara i onda sa materijalizovala akciju sa igračicom više. Dovoljno za rezultatski preokret i pobedu. Makoju ju tačku stavila Jana Janković.

Srbija - Mađarska  15:12  (5:2, 2:5, 1:3, 7:2)

Bečej: Plivalište zatvorenog bazena OSC „Đorđe Predin Badža“. Gledalaca: 50. Sudije: Igor Virijević i Vladinir Petrović (obojica iz Zrenjanina). Igračica više: Srbija 11(4), Nađarska 4 (2). Peterci: Srbija: 2 (2), Mađarska 1 (0).

Srbija: Lovčević, Kovačević, Branković, Bulajić, Pejić, M. Ćuk 3, Pavić, N. Ratković 8 (2), Janković 1, E. Ćuk 3, Petrović, Jelenić, Jovanović, Z. Ratković, Žagar, Klikovac, Komatinić.

Mađarska: Mikola, Horvat, Kevez 2, Kestehelji 1, Hetzl, Rohalj 2, Komleš, Tot 4, Kiš, File, Salkai, Pajan 3, Kerekeš, Derješi, Aleks, Peter, Erdelji, Salai, Dimitrović, Matajs.

V. Jankov