XS
SM
MD
LG

Aleksandar Stojmirović: U Uzbekistanu sve je podređeno reprezentaciji

Aleksandar Stojmirović - foto: lična arhiva

Posle 11 kola u Super ligi Uzbekistana došlo je do pauze zbog odigravanja reprezentativnog CAFA Nacionalnog kupa Centralne Azije. Krajem juna i početkom jula u planu je da se odigraju još dva kola nakon čega sledi još jedna duga pauza od 40 dana. Trener Aleksandar Stojmirović, koji radi u klubu OKMK, kaže da je jako teško održavati, kako ekipnu, tako i individualnu formu.

- Ovde je sve podređeno reprezentaciji. Kada se okupljaju pauze u prvenstvu su predugačke i jako je teško klubovima da održavaju intezitet i kvalitet rada. Mi smo okrenuti pripremi za poslednja dva kola u prvoj polusezoni, koja se igraju 24. juna i 1. jula u gostima sa Nasafom i Sogdianom. Posle serije dobrih rezultata (dve pobede i remi) malo je popravljen bodovni saldo, ali smo i dalje na petoj poziciji, što je ispod očekivanja. Imamo iskusan tim i treći po starosti u ligi. Oba rivala su u uzlaznoj formi, pogotovu to važi za Nasaf, koji igra izuzetno organizovano i agresivno. Grad Karsi u kome se igra je u pustinjskoj oblasti i krajem juna biće više od 50 stepeni, tako da će derbi biti još teži i neizvesniji - kaže Stojmirović

Za drugog protivnika Sogdian mladi stručnjak kaže da je ekipa koja uglavnom traži svoju šansu u tranziciji, igraju tvrdo u srednje-niskom zonskom presingu i posle dolaska Boškovića za trenera, ekipa je promenila svoju sliku, bar u rezultatskom smislu. Napominje da moraju pauzu dobro da iskoriste, da se što bolje spreme ukoliko žele da budu uspešni za top 4, koja je realna, ako budu pokazali prisutni kvalitet i karakter.


Trener
Broj godina: 41