XS
SM
MD
LG

Traktoristi sačuvali kostur tima, ne odstupaju od ofanzivnog pristupa

Fudbaleri IMT-a (arhivski snimak) - foto FK IMT

IMT je započeo pre deset dana priprema pred start istorijske sezone u Mozzart Bet Super ligi Srbije. U dva navrata su "Traktoristi" jurišali na elitu i tek im se treći put posrećilo. Kao svakog novajliju, očekuje ih borba za opstanak. Veliki hendikep biće selidba i domaćinstvo van Novog Beograda, kao nepoznanica sa novim i dosta zahtevnijim rangom takmičenja. Bitna će biti dužina adaptacionog perioda i ukoliko ga skrate mogu se nadati boljitku. Već su imali dve provere protiv Spartaka ŽK (2:4) i Vojvodinom (0:1), danas je odmeravanje snage sa Kolubarom, zakazan je duel sa Jedinstvom sa Uba i traže se još 2-3 protivnika. Trener Nebojša Jandrić ne želi da plasman u Super ligu doživljavaju kao san.

- Ako je i bio, ostvaren je i sada smo tu da probamo da na javi radimo stvari koje mogu da nam obezbede lepšu budućnost. IMT je mali klub za postojeću konkurenciju i kao novajlije ćemo morati da radimo ozbiljnije, više, da budemo organizovaniji, da bismo na taj način bili konkurentniji. Počeli smo pre deset dana i smatram da smo dobro krenuli, jer su energija i entuzijazam na visokom nivou. Svi u klubu su motivisani da ostvarimo dobar rezultat i skrenemo na sebe pažnju dobrim, pozitivnim stvarima što se tiče same igre. Imamo određeni broj igrača koji su perspektiva srpskog fudbala i to su naši benefiti koje treba da iskoristimo - kaže Jandrić I napominje da ofanzivnu strategiju neće menjati.

- Igrači su srodni sa svojim ulogama i načinom igre, tako da svima prija stil koji gajimo. Od kad sam došao, na devet utakmica postigli smo 19 golova, i to potvrđuje moju konstataciju o ofanzivnom pristupu. Ne vidim razlog da bilo šta menjamo, pokušaćemo da odigramo na sličan način, uzimajući u obzir takmičarski momenat gde će možda biti potreba za određenim prilagođavanjem i modifikacijama. Razlika između dva ranga postoji. Jednostvno je dati odgovor ako se osvrnemo na prošlogodišnji baraž sa Novim Pazarom, kada smo bili blizu plasmna u Super ligu. To nam govori da jaz nije tako veliki koliko u prvi mah izgleda. Jedina razlika je kontinuitet igranja u višem rangu, gde ima više kvalitetnijih igrača – objašnjava mladi stručnjak i ističe povoljnost u odnosu na druge novajlije jer su zadržali 90 odsto ekipe na okupu i navodi da je ovde već treći put i dosta igrača je selektirano u njegovom prvom trenerskom mandatu.

Dvojica najiskusnijih igrača u eliti neće poneti crveni dres. Alen Stevanovića put vodi da se još jednom, u smiraj karijere ogleda u inostranstvu, dok štopera Ćosića očekuje oporavak od teške povrede. Pored njih, ispisnicu je uzeo napadač Vidić, golman Kojić i Lukić.

Mada još nije definisano gde će IMT-e igrati utakmice kao domaćin i sve su bliže odluci da se presele na Voždovac.


IMT 7 : 1 RFK Novi Sad 1921
Železničar 5 : 3 Jedinstvo (Ub)
RFK Grafičar 1 : 0 Radnički (NB)
Radnički (SM) 1 : 1 Inđija Toyo Tires
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 37 22 9 6 75
2 Železničar 37 20 8 9 68
3 RFK Grafičar 37 17 9 11 60
4 Inđija Toyo Tires 37 13 15 9 54
5 Radnički (SM) 37 13 14 10 53
6 Jedinstvo (Ub) 37 14 11 12 53
7 RFK Novi Sad 1921 37 14 8 15 50
8 Radnički (NB) 37 13 6 18 45