XS
SM
MD
LG

Treća pobeda superligaša "dizelke" na Zlatiboru

Fudbaleri superligaša Železničara (Pančevo) na Zlatiboru

U trećoj proveri na Zlatiboru fudbaleri novog superligaša Železničara iz Pančeva protiv Borca iz Banja Luke još jednom su pokazali da će u debitanskoj sezoni u super ligi biti tim koji će igrati značajnu ulogu. Posle pobede nad Kolubarom u Lazarevcu (2:1), nad crnogorskom ekipom Dečića (3:0) i u trećoj proveru protiv tima Borca iz Banja Luke učenici trenera Predraga Rogana uspeli su da nametnu svoj ritam i zabeleže treću pobedu u pripremnom periodu.

Od prvog minuta fudbaleri "dizelke" krenuli su ofanzivno i u drugom minuti Pavlov je mogao da se upiše u strelce, ali je golman Pavlović sačuvao svoju mrežu. U 20. minuti fudbaleri Borca prvi udarac su uputili ka golu Živkovića kada je Kortez sa nekih 25 metara šutirao preko gola. Pančevci su nastavili da dobrom igrom i na isteku pola sata igre Dario Grgić prevario je dvojicu igrača Banjalučana i uposlio Jevgena Pavlova koji je iz okreta šutirao i zatresao mrežu golmana Pavlovića za vođstvo. U 35. minuti dosuđen je slobodan udarac za superligaša sa Tamiša koji je izveo Trifunović i lopta je završila iznad prečke gola Pavlovića.

U pauzi trener Predrag Rogan je i na ovom meču kao i protiv Dečića priliku pružio svim igračima i može biti zadovoljan kako su njegovi igrači odigrali u drugom delu meča. Posle samo dva minuta igre Luka Petrović je iskosa šutirao, ali je lopta završila u korner. U 53. minuti Hajdin je sa leve strane centrirao, a Petrović snažno šutirao preko gola golmana Ćetkovića. Dobra igra Pančevaca krunisana je drugim pogotkom u 59. minuti novajlija Lazar Romanić je majstorski petom uposlio Strahinju Jovanovića koji je rutinski savladao Ćetkovića. U 61. minuti fudbaleri Borca imaju priliku kada je Ćelić glavom šutirao, golman Stanković bio siguran. Četiri minuta kasnije Nemanja Mihajlović je centrirao sa leve strane, Hoze Kortez glavom uputio udarac ka mreži, a Stanković sjajnom paradom izbacio loptu u korner. U 73. minuti posle centaršuta sa leve strane Nemanja Mihajlovića, na drugoj stativi usamljen je bio Fedor Preradović i zatresao mrežu Pančevaca. Tri minuta pre kraja utakmice Romanić je prevario dvojicu igrača i uposlio Šušnjara koji je šutirao, a Ćetković u padu odbrani svoje gol. Minut kasnije Vuković je bio u izglednoj prilici da izjednači rezultat, ali je Stanković ponovo bio uspešniji i sačuvao mrežu za pobedu svog tima. Sledeću proveri na Zlatiboru fudbaleri Železničara odigraće u petak 07.07. protiv Zvijezde 09 iz Stanišića.

Železničar (P) - Borac (Banja Luka) 2:1 (1:0)

Teren Palisad. Gledalaca: 100. Sudija:Predrag Simić (Užice). Strelci: Pavlov u 29, S.Jovanović u 59. za Železničar, Preradović u 73. minuti za Borac.

ŽELEZNIČAR: Stanković, Lakićević, Konatar, Balaž, M.Jovanović, Pantelić, Zuvić, Lainović, Pavlov, Grgić, Trifunović. Igrali su još: Živković, Marković, Ivić, Šušnjar, Obrenović, Hajdin, Marković, Obradović, Tomić, Petrović, Romanić, S.Jovanović, Kovačević, Mirosavljev.

BORAC (BANjA LUKA): Pavlović, Kuržić, Ćelić, Jokić, Račić, Golović, Blagaić, Terzić, Kortez, Hrelja, Lukić. Igrali su još: Ćetković, Pejović, Šušić, Pišek, Predragović, Mihajlović, Kulašin, Vuković, Čavić.


IMT 7 : 1 RFK Novi Sad 1921
Železničar 5 : 3 Jedinstvo (Ub)
RFK Grafičar 1 : 0 Radnički (NB)
Radnički (SM) 1 : 1 Inđija Toyo Tires
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 37 22 9 6 75
2 Železničar 37 20 8 9 68
3 RFK Grafičar 37 17 9 11 60
4 Inđija Toyo Tires 37 13 15 9 54
5 Radnički (SM) 37 13 14 10 53
6 Jedinstvo (Ub) 37 14 11 12 53
7 RFK Novi Sad 1921 37 14 8 15 50
8 Radnički (NB) 37 13 6 18 45