XS
SM
MD
LG
25.07.2023 Stevan Davidović

Bojan Matić u Al Šaibu

Bojan Matić (foto: Stevan Davidović)

Ljubitelji fudbala u gradu kraj Tise nedavno su bili više nego iznenadjeni kada su na treningu među fudbalerima novobečejskog Jedinstva, videli svog nekadašnjeg ljubimca Bojana Matića (32), koji je posle Mačve iz Šapca, zapaženu ulogu ostvario u novosadskoj Vojvodini, beogradskom Partizanu, Napredku iz Kruševca i više inostranih klubova, a sa Pahtakorom bio prvak Uzbekistana.

Na pitanje da li se to Matić vraća u svoj matični kluba mi je odgovorio:  Naravno da ne još uvek sam u punoj igračkoj zrelosti, ali jednog dana možda se i vratim na ovaj isti teren gde sam načinio prve fudbalske korake i otisnuo se u profesionalne fudbalske vode. Koristim priliku da održim kondiciju, posle sezone koju sam proveo u Kruševcu i gde sam postigao pet golova.

Pod Bagdalom će te pamtiti po golu koji si dao Crvenoj zvezdi?

- Oduvek su me inspirisale utakmice sa našim najboljim klubovima, još uvek su mi u sećanju ona dva gola koja sam u dresu Vojvodine dao Partizanu, sada sam doprineo da Napredak sačuva status superligaša, golom koji je Crvenoj zvezdi zakinuo ceo plen.

Koji su planovi? Dobio sam veoma povoljnu ponudu da karijeru nastavim u Al Šaibu iz Rijada (pokrajina Hurajmila), koji se takmiči u Drugoj saudijskoj ligi. Ovaj klub trenira naš čovek, mladi trener Andrej Andrejić, a pored mene u Saudijsku Arabiju putuje i Marko Pantić, koji je iz našeg komšiluka iz Žablja, a zajedno smo igrali u Kruševcu. Znači da neću biti tamo usamljen, a uostalom u Rijadu i okolini igra dosta naših fudbalera. Radi se o relativno mladom klubu (osnovan je 1978), a u Drugu saudijsku ligu plasirao se pre dve godine. Pored dobrih finasijskih uslova privuklo me je i to što se radi o klubu koji ima ambicije i za nešto više. U subotu putujem, a u ponedeljak počinju pripreme, kako je nagovešteno moguće je da se deo priprema održi i na našem Zlatiboru, sa zadovoljstvom je istakao Bojan Matić, kojem smo poželeli srećan nastavak karijere.   

Piše: Stevan Davidović