XS
SM
MD
LG

Održana sednica Izvršnog odbora FSV

U Novom Sadu je održana sednica Izvršnog odbora FS Vojvodine, predsedavao je Dragan Simović, prvi čovek saveza, a na dnevnom redu bilo je 16 tačaka. Jednoglasno su usvojeni Izveštaji takmičarskih, disciplinskih i sudijskih organa za prolećni deo liga pod okriljem FSV. Usvojene su Propozicije takmičenja, Uputstvo za baraž utakmice za popunu Srpske lige ˝Vojvodina˝ i Propozicije završnog dela takmičenja za Kup FSS na teritoriji FSV za narednu takmičarsku sezonu.

Srpskoligaši će biti u obavezi da utakmicu počnu sa trojicom bonusa (igrači rođeni 2004. godine), dok će vojvođanski ligaši morati da imaju dvojicu startera iz ove kategorije. Obaveza snimanja utakmica, koja već postoji u ˝Vojvodini˝, od jeseni biće primenjivana i u tri grupe Vojvođanske lige.
Doneta je Odluka o utvrđivanju iznosa članarine za programske aktivnosti. Klubovi iz Srpske lige ˝Vojvodina˝, za jesenju sezonu, uplatiće 50 hiljada dinara, vojvođanski ligaši deset hiljada manje, dok su klubovi Omladinske, Kadetske i Pionirske lige Vojvodine u obavezi da na račun saveza uplate po deset hiljada dinara. Rok za ispunjenje ove obaveze je 4. avgust.

Verifikovani su i sastavi liga za narednu takmičarsku sezonu, koja počinje 12. avgusta i traje do 19. novembra. Prohodnost ka srpskoligaškoj sceni imali su prvaci Vojvođanskih liga, Železničar iz Inđije (˝Jug˝), OFK Kikinda (˝Istok˝) i Bratstvo 2019 (˝Sever˝). Status vojvođanskih ligaša, stekli su prvaci područnih liga TSK (Prva novosadska liga), Jadran (Sremska liga), Solunac Jerković (PFS Subotica), Hajduk iz Stapara (PFS Sombor), BAK (PFS Pančevo) i Budućnost iz Srpske Crnje (PFS Zrenjanin), uz pobednike baraža Hajduk (Beška), Đurđin i Rusandu (Melenci)..
Doneta je i odluka o imenovanju takmičarskih, disciplinskih i sudijskih organa, pri čemu će samo Miroslav Pupac (disciplinski sudija) i Milan Živković (zamenik), biti nadležni za ˝Vojvodinu˝ i sve tri grupe Vojvođanskih liga.

Konferencije klubova svih liga pod okriljem FSV, biće održane 26. jula u Novom Sadu. Obavezan seminar za trenere planiran je 7. avgusta, dok će seminari sudija i delegata biti organizovani od 3. do 7. avgusta u Bečeju.