XS
SM
MD
LG

Derbi u Radičeviću

Kapiten Jedinstva Šandor Mihalec - foto: V. Jankov

Treće kolo Međuopštinske lige Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran biće u znaku derbija u Radičeviću, gde se sastaju vodeća domaća Mladost i Proleter iz Njegoševa. Drugoplasirano Jedinstvo dočekuje u Bačkom Petrovom Selu poslednjeplasiranu Slaviju iz Novog Orahova, a u trećem okršaju sastaju se u Staroj Moravici domaća Sloboda i Eđšeg iz Malog Iđoša, dok je Bačka iz Pačira slobodna.

- Dočekujemo Proleter u svečarskoj atmosferi, jer u selu, povodom slave Mala Gospojina, traje manifestacija „Dani Radičevića“. Bilo bi lepo da pobedom nastavimo uspešnu seriju, iskren je predsednik kluba Miša Vojnović. Znamo da neće biti lako, jer je Proleter najveći kandidat za osvajanje titule prvaka. Međutim, mi smo osokoljeni dobrim igrama u prva dva kola, pa ćemo pokušati da se suprostavimo u što boljem izdanju i izvučemo što povoljniji rezultat.

Iajući u vidu da je od ove sezone trener Proletera Bečejac Oto Barta i da u timu igra nekoliko igrača iz bečejske sredine, poput Nikole Ikića, Bojana Lovre, Aleksanra Josipovića i Ferenca Šapia iz Bečeja, Enora Rasimia i Bojana Išibaja iz Bačkog Petrovog Sela, te Jožefa Fodora, upravo, iz Radičevića, to će biti, u neku ruku, i opštinski derbi.

- U klubu ne krijemo da nam je cilj osvajanje titule prvaka i plasman u područnu ligu. Da bismo to ostvarili potrebne su nam pobede, pa ćemo pokušati i u Radičeviću da je zabeležimo. U pripremnom periodu smo odigrali dva međusobna susreta. U jednom smo pobedili sa 4:2, a u drugom izgubili 1:2. Pripremajući se za nedeljnu utakmicu odigrali smo kup utakmicu i pobedili sa 6:2 Jadran u Lovćencu, a povodom seoske slave Mala Gospojina i 90 godina kluba ugostili smo superigaša Vojvodinu i izgubili rezultatom 6:0. Rečju, spremni dolazimo u Radičević i mislim da će publika uživati u nadigravanju dve dobre ekipe, veli trener Proletera Oto Barta.

Petrovoselci su, takođe, optimistu pred susret sa Slavijom, te očekuju pobedonosni het-trik.

- Ne krijemo da nam je nedeljna opcija osvajanje tri boda. Slavija je započela sezonu sa dva poraza, a mi dve pobede, i to nam daje za pravo da s optimizmom gledamo na novi izazov. Sigurno je da neće biti lako, ali spremni smo da ispunimo cilj, rekao nam je trener Jedinstva iz Bačkog Petrovog Sela Boris Nađ.

V. Jankov


Mladost : Sloboda
Bačka : Eđšeg
Proleter : Slavija
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 12 10 1 1 31
2 Sloboda 11 7 2 2 23
3 Proleter 11 5 3 3 18
4 Bačka 11 4 3 4 15
5 Mladost 11 5 0 6 15
6 Eđšeg 11 2 0 9 6
7 Slavija 11 1 1 9 4